TV laidų vedėja A. Kudabienė prisipažino: virtuvėje esu visiška tinginė: jeigu galiu negaminti, aš negaminu

Šį penktadienį TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ žiūrovų laukia karšta dvikova. Kulinarui Vytarui Radzevičiui teks pasirinkti, kas skaniau – televizijos laidų vedėjos Audrės Kudabienės paruošti sultingi vištienos kepsneliai ar grilio eksperto Dovydo Girdausko meksikietiškų skonių kupini buritai. Ir nors abu varžovai susidurs su iššūkiais, žiūrovų laukia skonių jūra net per ekraną…

Būdų, kaip gardžiai ant grilio paruošti vištieną, yra pačių įvairiausių. O ir kiekvienas kulinaras ar mėgėjas turi savų būdą, kaip patiekalo skonį paversti nepamirštamu. Tą išvysime ir šioje laidoje, kai prie grilio stos 5 metų čirškinimo patirtį sukaupusi A. Kudabienė ir jos varžovas, jau 10 metų ant grilio patiekalus ruošiantis Dovydas. Tiesa, pastarajam ši laida taps ypatinga – vyras neslėps, kad užaugo stebėdamas Audrę televizijoje!


Pasisukus kalbai apie maistą, Audrė žiūrovus iškart įspės – kulinarinių stebuklų iš jos tikėtis neverta! „Jei atvirai, virtuvėje esu visiška tinginė: jeigu galiu negaminti, aš negaminu. Tokia nedidukė yra ir mano grilinimo patirtis. Vienintelis dalykas, kuris man yra pažįstamas ir išbandytas ne kartą – visiems puikiai suprantama šašlykinė. Todėl šiandien manęs laukia absoliutus iššūkis – tokiuose grilio aparatuose aš dar niekada nieko nesu dariusi. Nė nežinau, kaip jie įsijungia!“ – neslėps ji.


Vis dėlto laidai Audrė ruošėsi prisiminusi savo mamos patiekalus – anot TV laidų vedėjos, ji ne tik puikiai gamina vištieną, bet ir turi nuostabių receptų.


Savo ruožtu Audrės priešininkas Dovydas namų virtuvėje gamina retai. O štai ant grilio, jei tik yra galimybė, savo patiekalais stebinti jis yra pasiruošęs pats pirmas! „Kadangi gyvenu 5-ajame daugiabučio aukšte ir pats grilio neturiu, tą darau važiuodamas kažkur į svečius ar gamtą. Visur keliauju vien dėl to, kad galėčiau prisiliesti prie kaitros, žarijų ir anglių“, – atviraus jis.


Ypatingai nustebinti žiūrovus Dovydas bus pasiruošęs ir šį penktadienį – vyras paruoš lengvai aštrius meksikietiškus buritus su vištiena, gardintus kalendros ir jalapenų padažu bei gvakamole.


Tuo tarpu Audrė pripažins besitikinti laidos vedėjo Vytaro gailestingumo… „Žiūriu į visą šią produktų gausą ir nė nežinau, ką man gaminti! O jei rimtai, gaminsiu truputėlį patobulintą savo mamos vištienos patiekalą“, – pasakos jis.


Vištienos marinatui ji naudos majonezą, citrinos sultis, kadagio uogas ir kmynus. „Manau, kad mes, lietuviai, turime valgyti kmynus, o ne kuminus“, – juoksis ji.


O štai vėliau ji ir pati nustebins V. Radzevičių, kai garnyrui nuspręs iškepti obuolį. Juk to laidoje dar niekas nedarė! Tačiau Audrė bus įsitikinusi, jog tikri kulinarai improvizuoja iš to, ką mato – iš anksto neturėdami jokio recepto.


Tiesa, įtampos bus gausu ir Dovydo grilio pusėje. „Vienas iš dviejų variantų – arba tai bus skaniausi buritai, kokius tik esu daręs, arba jie bus absoliučiai nevalgomi“, – teigs jis, tačiau Audrė netrukus nuramins priešininką sakydama, kad tokio maisto nebūna!


Kaip įprasta, laidos vedėjas taip pat pasidalins vertingais patarimais. Kadangi abu varžovai ruoš gana aštrius patiekalus, jis išduos, kaip nugesinti aštrumą, jei pajusite, kad burna staiga užsidegė. „Ar žinojote, kad aštrumą reikia gesinti su baltais gėrimais? Pavyzdžiui, pienu, kefyru ar „Airanu“. Jų išgėrus, aštrumas praeis greičiau“, – patars jis.


O kuris patiekalas V. Radzevičių sužavės labiau, išvysite jau šį vakarą.


„LIDL grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis