M. Vitulskis prabilo apie šeimos mitybos įpročius: „Ko vaikai nesuvalgo, suvalgau aš. Kitaip nieko nepadarysi – juk Vitulskienė neleidžia išmesti“

Kiekvienam patiekalui reikia gero prieskonio, o kiekvienam pokalbiui – gero pašnekovo. Naujausioje kulinarinėje eksperimentinėje LNK portalo laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje svečiavosi dainininkas Merūnas Vitulskis.

Gamindami meksikietiškas kesadilijas vyrai šnekučiavosi apie mėgstamiausius patiekalus, maistą, o M. Vitulskis atskleidė, kam namuose griežtai prieštarauja žmona Erika.


Virtuvėje Merūnas Vitulskis leisti laiką mėgsta, tačiau to daryti savęs neverčia.


„Pas mus namie nutarta taip: jei yra įkvėpimo – gamini, jei nėra – užsisakome“, – atskleidė dainininkas.


Anot jo, įkvėpimas ypač aplanko vaikštant tarp šviežių produktų, tačiau ne visada pavyksta norus įgyvendinti.


„Mane įkvėpimas labiausiai pagauna turgeliuose – viskas kvepia. Eini ir galvoji: ir tą pagaminčiau, ir tą, ir tą. Po to visą savaitę lakstai ir dirbi, o šaldytuve viskas supūva“, – pasakojo M. Vitulskis.


Du sūnus su žmona Erika auginantis dainininkas sako, kad šeimoje stengiasi maisto neišmesti – čia iniciatyvą ir griežtumą rodo žmona.


„Vitulskienė ties kuo šeimoje dirba, tai ties maisto ir gamtos saugojimu, ekologija. Ji ir vaikus šviečia, kala jiems į galvas, kad nedrįstų atkandę išmesti obuolio“, – sakė Merūnas.


Visgi toks požiūris ne visada į naudą pačiam „Valgoma ar nevalgoma“ svečiui – juk šeima stengiasi viską suvalgyti ir maisto nešvaistyti.


„Iš esmės namie esu kaip šiukšlių dėžė – ko vaikai nesuvalgo, suvalgau aš. Kitaip nieko nepadarysi – juk Vitulskienė neleidžia išmesti“, – juokėsi dainininkas.



Erika Vitulskienė ir Merūnas Vitulskas
Erika Vitulskienė ir Merūnas Vitulskas
Vidas Černiauskas



Mėgstamiausias Merūno patiekalas – sultingas kepsnys. Paklaustas, kokį vieną patiekalą pasirinktų paskutiniu, jis nedvejojo.


„Jautienos išpjovos steiką su pipiriniu padažu. Kalbu ir net silpna darosi... Esu visiškas mėsėdis“, – pasakojo svečias.


Virtuvėje Merūnas sako ieškantis meditacijos – kaip ir kiekviename darbe, kurio imasi. „Valgoma ar nevalgoma“ žiūrovams jis pasakojo, kaip po truputį dėliojantis darbo detalėms jis įžvelgia tame į vietas stojančią harmoniją.


„Aš nesu chaotiškas. Man tai yra meditacija. Bet kuris techninis darbas šiame gyvenime man meditacija – ar pjauti žolę, ar gaminti maistą, ar kažką statyti. Susidėlioji ir tokia harmonija ant stalo. Pradedi kažką iš to kurti – labai geras jausmas“, – atviravo M. Vitulskis.


Jei mėgstamiausias dainininko patiekalas – jautienos kepsnys, yra ir viena daržovė, kurią Merūnas tiesiai šviesiai vadina blogiu.


„Aš viską valgau, bet svogūnai... Man svogūnai yra blogis, blogių blogis. Porai, svogūnai ir visa svogūninė šeima“, – sakė dainininkas.


Kuris maistas blogiausias prieš koncertą? Kodėl Merūnas gamindamas negali klausyti savo dainų? Kokį vienintelį priekaištą yra pasakęs žmonos maistui ir kurios kesadilijos Merūnui ir Giedriui buvo skaniausios – naujausioje eksperimentinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ per LNK.LT.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis