Kaip ir visi laidos svečiai, G. Alijeva Ilonai Juciūtei atskleis savo tris mėgstamiausius ingredientus, iš kurių laidos vedėja turės sugalvoti patiekalą ir pagaminti jį kartu su savo viešnia.
O kokie yra mėgstamiausi Godos ingredientai? Laidoje paaiškės, kad tai – aviena, didysis greipfrutas (pomelo) ir viskas, kas pagaminta iš miltų: nuo bandelių, tortų, duonos ar įvairiausių pyragėlių!
„Artėjant pavasariui, visi pradėsime kišti nosis į lauką ir kursime kepsnines. Avienos mėsa yra mūsų numeris vienas – ją kepame dažniausiai. Taip pat man labai patinka ir pomelo greipfrutas bei viskas, kas yra iš miltinių patiekalų. Tačiau tikrai neįsivaizduoju, ką sugalvosi man pagaminti iš šio nuostabaus trio“, – dar laidos pradžioje juoksis Goda.
Vis dėlto tokio ingredientų trejetuko, su kuriuo virtuvės šefė Ilona nesusidorotų, dar nebuvo! Panaudodama visus tris, Ilonai savo viešniai pasiūlys pasigaminti ėrienos nugarinę su kaulu (čiopsus) ir priderinti patiekalą su didžiojo greipfruto salotomis bei šiltomis tortilijomis.
Ruošdamos šį gardų patiekalą, Ilona ir Goda pasiners į smagų pokalbį. Jo metu paaiškės ne tik visos draugių ir kaimynių paslaptys, bet ir dainininkės mėgstamiausių ingredientų istorijos.
Anot Godos, nėra nė vienos dienos, kad didžiojo greipfruto nebūtų jos namuose. „Jis yra sveikas, turi daug vitaminų ir mažai kalorijų. O dar ir degina celiulitą! Kalbant apie avieną, aš valgau visokią mėsą, tačiau, jei galiu rinktis, visada pasirinksiu sveikesnę alternatyvą. Aviena yra lengvesnė mėsa, turi mažiau riebalų ir mažiau cholesterolio. Vis dėlto, metai bėga – reikia žiūrėti, ką valgai“, – pasakos garsi moteris.
Tiesa, nors Godos kūno linijos – pavydėtinos, žinoma moters laidoje atskleis, kad sveikos mitybos jai pavyksta laikytis ne visuomet. O ypač todėl, kad moteris be galo mėgsta... saldumynus. Tačiau dainininkė įsitikinusi – saldumynai tikrai neprivalo būti juodajame mūsų sąraše, jei tik visur randame balansą.
„Atvirai sakant, pusryčiauju ne visada, tačiau, jei nusprendžiu kažką sau pasiruošti, dažnai tai būna įvairiausi skaidulų kokteiliai, kurie duoda sotumo jausmą, bet nėra tokie kaloringi. Niekada negalima atsipalaiduoti ir kimšti į save visko, kas papuola. Visur reikia rasti balansą. Kadangi aš dievinu saldumynus – pyragėlius, torčiukus, bandeles, spurgytes – turiu galvoti, ką valgau. Kitaip sverčiau tikrai ne tiek, kiek dabar“, – sakys laidos viešnia.
Daugelis patvirtintų, jog bėgantys metai Godos visiškai nepalietė – nuo savo karjeros pradžios garsi moteris atrodo beveik nepasikeitusi. Tačiau, anot G. Alijevos, paslaptis tam – viena. Mylėti save tokią, kokia esi!
„Aš nesportuoju, bet pavasarį ir vasarą su šeima mėgstame riedučių bei dviračių sportą. Jei sąžiningai, savo kūno formų tikrai neprižiūriu taip, kaip reikėtų. Su metais supratau vieną dalyką – man patinka mano pasikeitęs kūnas ir atsiradę apvalumai. Jie man duoda moteriškumo, seksualumo ir aš tikrai dėl to nestresuoju. Taip pat nesilaikau ir jokių griežtų dietų, kad tų riebaliukų atsikratyčiau“, – kalbės Goda.
Na, o kol Ilona ir Goda jaukiai plepės bei dalinsis paslaptimis, grilio guru Robertas Svetlauskas naujoje savo studijoje paruoš sveiką ir skanų patiekalą, kuris puikiai tiks ir vegetarams. Laidos žiūrovus jis nustebins itin gardžiais, vegetariškais tacos su žirnių ir pupų faršu!
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.