Bendri šeimos pusryčiai – tai tradicija, kurią šokėjas, treneris Saulius Skambinas ir jo mylimoji Živilė puoselėja nuo pat draugystės pradžios. Darbo dienomis – jie ankstyvesni, savaitgaliais – lėtesni ir gausesni, o per šventes – būtinai turi būti stebinantys.
„Bendra veikla, ypač tokia, kuri tikrai suartina, man yra labai svarbi. Kai neskubėdami pusryčiaujame, mėgaujamės ne tik maistu, bet ir pokalbiais“, – sako gruodžio mėnesį Trakuose, Bona Pizzeria rengiamuose šeimų vėlyvuosiuose pusryčiuose apsilankęs S. Skambinas.
Tiesa, žinomas šokių festivalio organizatorius neslepia – namuose išprovokuoti jaukų pasisėdėjimą pietų metu savaitgalį nėra paprasta, nes mažieji šeimos nariai nori šėlti, o tėvams tenka juos raminti bei viskuo rūpintis.
„Tad, kai tik turime galimybę, tingiai lepinamės mėgstamoje vietoje. Kad ir Trakuose. Čia atvažiuojame gana dažnai, nes mus su Živile džiugina ir meniu, ir reginys pro langą, o vaikus užsiėmimai – pastarąjį kartą jie gamino kibinus bei dekoravo meduolius“, – įspūdžiais dalinasi S. Skambinas.
Anot jo, šventiškai nusiteikusi senoji Lietuvos sostinė, šįmet viliojanti gausybe renginių, įkvėpė prisiminti ir namuose puoselėjamas Kalėdų tradicijas. Svarbi misija, S. Skambino teigimu, per šventes tenka Živilei.
„Visada Kalėdoms aš kepu antį. Jau daug metų visi žino, kad tai yra pagrindinis mano patiekalas, tačiau kaskart jis būna vis kitoks, nes keičiu garnyrą, marinavimo stilių, turiu mažyčių paslapčių. Tad, namiškiai niekada tiksliai nežino, kokia ta antis bus šioms šventėms, – pasakoja Živilė, – O po kalėdinių pietų kepu keksiukus, juos dekoruoju ir tuomet jais vaišinamės prie kavos. Beje, tik pagal man žinomą receptą gaminu ir šventinį tortą – desertą ruošiu dar Kūčių dieną, bet jį ragaujame taip pat per Kalėdas“.
Savo šeimos šventinėmis tradicijomis pasidalino ir Bona Pizzeria vėlyvaisiais šventiniais šeimos pusryčiais bei greta esančios čiuožyklos malonumais mėgavusis Eglė Juzumas – maisto fotografė, turinio kūrėja, tinklaraščio autorė.
„Visą gruodžio mėnesį namuose rengiame šventinius pusryčius, kurių metu gardžiuojamės blynais ar varškėčiais su naminiu apelsinų bei mandarinų džemu. Dažni mūsų ruošiamų patiekalų ingredientai tuo laiku yra kardamonas, citrinų žievelės, šaldytos vyšnios. Atsižvelgiame į tai, kas aktualu sezonui“, – sako pašnekovė.
Tinklaraštininkė Viktorija Beišienė ir jos vyras, laivininkyste užsiimantis Mindaugas Beišys šventes sutinka gausiame šeimos rate, todėl svarbiausia jiems yra laikas kartu su giminėmis. Pora laikosi įprastų tradicijų – patiekiami šventėms būdingi patiekalai, Kalėdų rytą pakuojamos dovanos.
Trakuose dažnai viešinti pora su vaikais mėgaujasi ir miestelyje vykstančiomis pramogomis – išragauja ne tik kalėdinį Bona Pizzeria meniu bei sudalyvauja edukacijose, bet ir aplanko mugę, Kalėdų fabriką, slėnio pasaką, eglučių alėją.