Kaip ir visi pašnekovai, atvykusi į laidą Renata Ilonai Juciūtei atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių laidos vedėja turės sugalvoti receptą ir pagaminti patiekalą kartu su viešnia.
R. Šakalytės ingredientų trijulė – tikrai prabangi ir nekasdieniška. Tai – aštuonkojis, kuminas ir jos taip dievinamas ožkos sūris. Kaip Ilonai pavyks šiuos tris produktus ir skirtingus jų skonius apjungti į vieną patiekalą?
Gavusi tokį iššūkį, Ilona laidos viešnią bandys nustebinti išties gurmanišku ir gardžiu patiekalu – aštuonkojų troškiniu su brokolių bei ožkos sūrio tyre.
Begamindamos šį skanų patiekalą, moterys pasiners į jaukų ir nuoširdų pokalbį, kurio metu Renata ne tik atskleis savo namų virtuvės paslaptis, bet ir pasidalins savo TOP 3 ingredientų istorijomis.
Taigi, kodėl Renata taip dievina aštuonkojį, kuminą ir ožkos sūrį? Anot laidų vedėjos, tiek aštuonkojis, tiek kuminas jai visada asocijuojasi su atostogomis, egzotika, poilsiu ir gera nuotaika.
„Kai pradėjau valgyti visas tas jūros „bjaurybes“, supratau, kad čia nėra nieko bjauraus. Priešingai – labai skanu, tik reikia mokėti jas tinkamai paruošti! Taip yra ir su aštuonkoju. Man jis labai patinka, nes jį savo gyvenime valgau retai. Aštuonkojis netgi nėra pabuvęs mano namų virtuvėje, nes aš tiesiog nemoku jo gaminti. Man užtenka jo paragauti kelionėse, todėl jis man asocijuojasi su atostogomis, puikia nuotaika ir geromis emocijomis. Kalbant apie kuminą, jis man primena Maroką ir ryškias spalvas bei skonius. Tai yra kažkas visiškai kitokio, lyginant su lietuviška druskyte ar pipiriukais. Beje, jis turi ir afrodiziako savybių – savyje slepia didelę paslaptį“, – pasakos laidos viešnia.
O dar vieną savo TOP ingredientą – ožkos sūrį – Renata atrado visai nesenai. Tiesa, laidoje ji pasidalins, kad vienu gyvenimo momentu šį sūrį ji privalėjo visiškai ištrinti iš savo mitybos raciono...
„Didžioji mano vaikystės dalis prabėgo senelių namuose. Jie turėjo didelį ūkį, kuriame augino karves, kiaules, vištas, kalakutus, antis ir kitokius gyvūnus. Nors ir labai mėgstu ožkos sūrį, šis produktas atkeliavo tikrai ne iš vaikystės. Šį sūrį pamėgau visai nesenai. Jis man pradėjo patikti dėl savo kremiškumo ir specifinio skonio. Žinoma, šis sūris nėra pigus, todėl jį valgau tik tada, kai noriu save palepinti. Su šiuo ingredientu turiu ir juokingą istoriją... Kai laukiausi pirmagimės Elzės, paaiškėjo, kad tai buvo vienintelis produktas, nuo kurio mane siaubingai pykindavo. Prisimenu, kad net nuo jo kvapo man pasidarydavo labai negera, todėl privalėjau jo tam tikram laikui atsisakyti“, – dabar jau su šypsena prisiminimais dalinsis R. Šakalytė-Jakovleva.
Nors Renatos mėgstamiausių ingredientų trejetukas yra išties gurmaniškas, laidoje moteris pripažins namuose mėgstanti gaminti paprastus patiekalus, kurie patinka jos vaikams bei vyrui.
„Namuose mano maistas yra labai paprastas – toks, kurį mėgsta mano vyras ir vaikai. Dažnai derinuosi prie jų poreikių ir norų. Kai dukrų neseniai paklausiau, ko jos norėtų vakarienei, mergaitės atsakė, jog mano gaminamų kotletų. Jie ne tik tirpsta burnoje, bet ir yra įdaryti mocarelos sūriu bei paprika. Džiaugiuosi, kad dukroms patinka, ką aš gaminu“, – pasakos laidų vedėja.
O kadangi jau netrukus minėsime ir didžiąsias metų šventes, apie jas laidoje prabils ir Renata. Kalėdų laikotarpiu, kaip ir daugelis kitų, Renata pripažins labiausiai vertinanti laiką su šeima.
„Pati gražiausia, svarbiausia ir brangiausia mūsų šeimos kalėdinė tradicija – susiburti ir švęsti visiems kartu. Daug metų šios šventės vyksta uošvių namuose, Žemaitijoje. Mes dar tikime Kalėdų seneliu, todėl ryte būna labai smagu, kai jis palieka tiek daug dovanų ir staigmenų. Žinoma, vėliau būna ir įvairios pramogos, pavyzdžiui, maisto gaminimas. Kiekvienas Kalėdas su anyta ir broliene kartu gaminame, o mano dukros viską mato, viską nori žinoti ir tuo domisi“, – apie kalėdines tradicijas kalbės R. Šakalytė.
Ilonai ir Renatai linksmai bendraujant bei begaminant gurmanišką aštuonkojo troškinį, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš taip pat skanų ir sotų patiekalą – kiaulienos išpjovą kreminiame grybų ir konjako padaže, kuriai neatsispirtų net išrankiausi gurmanai.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.