E. Vitulskienė – apie daugelį metų nesikeičiančią šeimos tradiciją: be to nepraeina nė vienas sekmadienis

Erika Vitulskienė – veikli, puikiai pramogų pasaulyje žinoma moteris. Jau eilę metų ji ne tik rūpinasi savo mados namais ir dirba savo vyro Merūno vadybininke, bet ir augina du nuostabius sūnus. Nenuostabu, kad eksperimentams virtuvėje dėl daugybės veiklų ne visuomet lieka laiko. Tačiau tam tikrų su maistu susietų tradicijų, Vitulskių šeima laikosi jau eilę metų. Apie visa tai Erika jau šį šeštadienį papasakos TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.


Žinoma moteris pripažins namuose gaminanti itin retai – dažniau maisto gamybą į savo rankas perima M. Vitulskis. Tiesa, kartais staigmenų virtuvėje pasitaiko ir Merūnui.

 

„Mūsų namuose gamina Merūnas. Kai vieną kartą jis pasakė, kad keps tortą, jis atsivertė receptų knygą, kur prie patiekalų žvaigždutėmis įvertintas kiekvieno recepto sunkumas. Merūnas išsirinko tortą pažymėtą penkiomis žvaigždutėmis. Tortą sudarė morengas, keksas, grietinėlė ir daugybė kitų sluoksnių. Merūnas tą tortą gamino apie 5 valandas. Rezultatas buvo toks, kad ne tik visas tortas, bet ir šaldytuvas tekėjo per kraštus. O Merūnas rėkė ir nervinosi nesuprasdamas, kodėl taip gavosi“, – juoko nesulaikydama pasakos E. Vitulskienė.

 

O štai pati Erika labiausiai mėgsta maitintis sveikai – jai svarbu, kokios kokybės maistas atkeliauja ant šeimos stalo, todėl dažnai renkasi ekologiškus produkktus.

 

„Ekologiško produkto skonis, kvapas, spalva ir struktūra kardinaliai išsiskiria. Aš labai žiūriu ką, kur ir kaip perku. O jeigu produktų pavyksta nusipirkti kaime pas kokią močiutę, aš visuomet labai džiaugiuosi ir apsiperku dideliais kiekiais“, – pasakos Erika.

 

Laidoje žinoma moteris atskleis ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti kasdien.„Jeigu galėčiau, tai, tikriausiai, visą gyvenimą valgyčiau salotas. Joms turiu kažkokią nenormalią aistrą. Visos daržovės – burokėliai, ridikėliai, nauji salotų deriniai man yra labai skanūs. Galiu valgyti įvairių spalvų salotas“, – sakys ji.

 

Taip pat šeima turi ir vieną savaitgalio tradiciją, kuriam nė vienas narys negali atsispirti. „Namuose turime vieną, 100 metų nesikeičiančią tradiciją – sekmadienio rytais valgyti blynus arba keksiukus. Kartais gaminame blynus, kartais varškės keksiukus, kurie yra be miltų. Esu ištobulinusi greitą jų pagaminimo būdą“, – apie namų tradicijas kalbės E. Vitulskienė.

 

O kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Erika, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš sveiką ir labai gardų patiekalą – kopūstų ir obuolių salotas su krevetėmis. Kaip E. Vitulskienė įvertins šį patiekalą?

 

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!

 


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis