Kaip ir kiekvieną šeštadienį, taip ir šį TV3 žiūrovus žadins kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl susiklosčiusios padėties šalyje, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras, tenka kviestinei žvaigždei, kuri įvertinusi abu patiekalus, išrenka skanesnį.
Gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ įkurtoje studijoje laidos vedėjai šį šeštadienį kepsninėse ruoš du patiekalus. Abu šefai šįkart nusprendė gaminti iš Iberico kiaulienos – Dilanas ruoš kiaulieną pagal receptą, atsivežtą iš savo gimtųjų kraštų, o Ilona sėkmę bandys išplėšti pikantiškais „Armadilo kiaušiniais“.
Iš Kėdainių kilusi žurnalistė ir laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva į televizijos industriją įžengė prieš beveik dvylika metų. Iki šiol ištikimai TV3 televizijoje dirbanti moteris neslepia, jog žinomumui pasiekti nereikėjo pažinčių ar ryšių – moteris viską užsitarnavo tik atkakliu darbu, užsispyrimu bei savo jėgomis.
„Buvau labai jauna, kuomet atėjau dirbti į žinių tarnybą. Tapau naujienų reportere, skaitydavau vakaro žinias. Laimėjau atrankos konkursą, todėl tikrai į televiziją nepatekau per pažintis ar „per lovą“. Viską pasiekiau pati, o metams bėgant veiklos keitėsi, plėtėsi ir dabar vedu pokalbių laidą, kuriu internetines laidas ir tos veiklos tikrai netrūksta“, - pasakos Renata.
Nors moteris šiandien džiaugiasi dideliu gerbėjų būriu, tačiau ištikimiausi jos fanai – mylimas vyras Viktoras bei dukros Elzė ir Sofija. Renata atvira – ji nesistengia gauti tobuliausios mamos titulo, tačiau džiaugiasi tvirtais šeimos santykiais ir tikina, kad tėvų užduotis – teisingai išmokinti vaikus gyvenimo vertybių.
„Nesistengiu būti tobula mama, nes tokių nėra. Stengiuosi būti gera draugė joms, tačiau galbūt kartais ir esu griežta, bet sakyčiau, jog teisinga. Visgi, ribas brėžti būtina, vaikams tos ribos yra naudingos, jie jaučiasi saugesni ir supranta, kad gyvenime kartais reikia pasistengti ko nors siekiant“, - šį šeštadienį laidoje atviraus moteris.
Tiek Renata, tiek jos vyras Viktoras – televizijos industrijos atstovai, kasdien matomi ekranuose, spaudoje. Ir nors daugelis neretai išaukština šias profesijas, tačiau judviejų dukros kol kas neplanuoja sekti tėvų pėdomis ir svajoja apie visai kitokias, nė kiek su pramogų pasauliu nesusijusias profesijas.
„Nors mažoji labai mėgsta dainuoti ir vaidinti, jai patinka dėmesys, tačiau užaugusi ji svajoja būti gydytoja, o vyresnioji – architekte. Nemanau, kad vaikai visada yra linkę sekti tėvų pėdomis, galbūt su laiku tai joms atsiras natūraliai, bet kol kas jos nei dievina, nei sureikšmina mūsų darbo televizijoje“, - teigs moteris.
Matyti tėvus televizoriaus ekranuose Renatos dukroms yra įprasta kasdienybė. Pasak „Virtuvės istorijų“ viešnios, jos daug mieliau renkasi filmukus, nei stebėti jos ar Viktoro vedamas laidas.
„Kartais, pamačiusios mane per televizoriaus ekraną, pakomentuoja, jog gražiai atrodau, gražiai apsirengusi esu, tačiau kai tėtis veda žinias, dažniausiai į tai nekreipia net dėmesio, nes tėtį mato namuose, o per ekraną su juo nepabendraus“, - pasakos Renata.
Kaip prasidėjo Renatos kelias televizijoje, kokiais auklėjimo metodais ji vadovaujasi augindama dukras ir kuris patiekalas bus šio ryto nugalėtojas – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!
Į Lietuvą atėjus šiltoms dienoms televizijos žiūrovų pamėgtos kulinarinių pokalbių laidos „Virtuvės istorijos“ studija persikelia į gryną orą! Nuo šiol aršios ir azartiškos kulinarinės kovos vyks gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“. Į dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stos laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė ir Dilanas Dampella Gamage. Kiekvienoje laidoje jie abu pristatys po gardų bei nepamirštamą patiekalą. Patiekalų gamybą lydės smagios istorijos bei naudingi patarimai, o kuriam gaminti sekasi geriau, kaskart nuspręs vis kita šalies įžymybė, į studiją atvykusi paragauti šefų šedevrų.