Žurnalo „Moteris“ maisto fotografės sėkmė prestižiniame konkurse

Žurnalo „Moteris“ fotografė ir kulinarinių knygų autorė Giedrė Barauskienė įvertinta prestižiniame maisto fotografijos apdovanojimų konkurse „Pink Lady® Food Photographer 2019“.

Ji atrinkta tarp kandidatų, pretenduojančių į šio konkurso nugalėtojus.


Iš viso šiemet konkurso dalyviai pristatė 9000 darbų iš 77 šalių. Šią savaitę buvo paskelbti nominacijoms atrinkti darbai atskirose kategorijose. Nugalėtojai paaiškės vėliau, bet patekti į vadinamuosius „shortlistus“ – maisto fotografui tai jau yra didelis laimėjimas, tai – sąrašas talentingiausių pretendentų į nugalėtojus.


„Pink Lady® Food Photographer“ – tai kasmet vykstantis prestižinis maisto fotografų, o nuo šių metų ir stilistų apdovanojimų konkursas. Maisto fotografijos žvaigždžių yra ir tarp žiuri narių ir tarp dalyvių. Žiuri komisijoje tokie maisto fotografai, kaip David Loftus, žinomas iš darbų su garsiu kulinaru Jamie Oliver, arba Andrew Scrivani, dirbantis dienraščiui „The New York Times“. Taip pat komisijoje – garsių leidyklų atstovai, pasaulyje žinomi virtuvių šefai.


„Kai tavo fotografijos konkuruoja su įtakingų, pasaulyje gerai žinomų maisto leidinių fotografų darbais, jausmas tikrai puikus. Jaučiuosi pastebėta ir įvertinta“, – džiaugiasi žurnalo „Moteris“ maisto rubrikos autorė ir fotografė G.Barauskienė.


Giedrės fotografija atrinkta „Cream of Crop“ kategorijoje, kurioje darbai tokių pretendentų, kaip Londone dirbančių maisto fotografų Nicki Dowey ir Stuart West, bendradarbiaujančių su garsiai leidiniais ir prekiniais ženklais, arba Con Poulos, dirbančio Niujorke. Pastarasis dirba tokiems leidiniams, kaip „Food & Wine Magazine“, „Jamie Magazine“, „Donna Hay Magazine“, „Martha Stewart Living“.



Konkurse dalyvavusi nuotrauka.
Konkurse dalyvavusi nuotrauka.
G. Barauskienės nuotr.



„Konkursui išsiunčiau fotografiją, kurioje geltonos slyvos iš mūsų pačių sodo, nuo mūsų pasodinto medžio. Važiuodami atostogauti prie jūros uogas nuskynėme. Ką tik nuskintos slyvos yra pasidengusios gražiu rūku. Skubiai padariau keletą kadrų, norėjau užfiksuoti tą grožį. Be jokio ypatingo apipavidalinimo, minimalistinis ką tik nuskintų uogų kadras atkreipė vertintojų dėmesį“, – pasakoja maisto fotografė.


Vaisiai, uogos, daržovės, gėlės – Giedrės vieni mėgstamiausių objektų. Juos ji fotografuoja ir nuvykusi į kitas šalis.

Daugiau G. Barauskienės darbų galima pamatyti jos Instagram’o paskyroje @giedre_barauskiene


Giedrės nuotraukos:




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis