Kaip Dalia Ibelhauptaitė gamino keturioms mega žvaigždėms

Ką daryti, kai vyras pakviečia vakarienės pasaulinio garso kino aktorius, o vienintelis patiekalas, kurį moki gaminti yra orkaitėje – kepta višta?

„Ypač, jei svečiai... nevalgo mėsos! „Mano vyras Dexteris (Fletcheris) mane vis įvelia į visokias tokias istorijas, kur man tenka stresiuko apturėti. Supranti, man visą laiką buvo blogai su maisto gaminimu. Nu, žinok, vieni žmonės turi talentą, o kiti neturi. Aš moku kepti tik vieną vištą, aš tą vištą kepu visiems jau maždaug 20 metų, – šio vakaro LRT laidoje „Beatos virtuvė“ atviraus žinoma režisierė, „Vilnius City Opera“ trupės įkūrėja Dalia Ibelhauptaitė. – Tai va, ateina Dexteris ir sako: „o, žinai, aš pakviečiau Hugh Jackmaną, Christopheris Walkenas tvažiuoja, na, ir Alanui Rickmanui dar paskambinau. Jie ateina šeštadienį vakarienės pas mus. – Kur pas mus??? – Pas mus namo, nes restorane į juos per daug spokso, jie nori ramiai pabendrauti.“

 

D. Ibelhauptaitė prisipažino Beatai aną kartą tikėjusis išsigelbėti nuo kulinarinės katastrofos, pasikviesdama į pagalbą savo bičiulį, vieną žinomiausių pasaulio kulinarų, Jamie‘į Oliverį. Tačiau ir čia režisierės laukė staigmena: „Aš, žinok, panikoj, galvoju, kaip čia reikia taip parašyti žinutę Jamie‘iui, kad jis sutiktų ateiti ir pavirti. Bet tu gi negali žmogui paskambint – klausyk, ar tu negali ateiti pavirti? Na reikia kažkaip taip susukti.



LRT nuotr.


Žodžiu, aš, matyt, kažkaip neteisingai susuku, kad vietoj to, kad gamintų, Jamie‘s sako: o, aš irgi ateisiu! Ir aš jau suprantu, kad jis ateina kaip svečias ir aš jau žinok, nebegaliu sakyti, kad gal tu dar pakeliui galėtum pagaminti. Ir tada aš suprantu, kad katastrofa artėja, man teks kažką gaminti keturioms kino pasaulio mega žvaigždėms ir dar jų antrosioms pusėms.“

 

Kitą kartą režisierei teko priimti vakarienei Dexterio draugus, besifilmuojančius jo naujojoje kino juostoje „Bohemian Rhapsody“, tik šįkart firminė D. Ibelhauptaitės višta nebepadėjo, nes šie svečiai tiesiog nevalgė mėsos. Pasitelkusi internetą režisierė bandė pagaminti žuvį, tačiau užbėrė per daug itin aštrių prieskonių iš Goa ir patiekalas tapo nevalgomas...

 

Kaip baigėsi šios kulinarinės katastrofos, koks yra režisierės Dalios Ibelhauptatės firminės vištos receptas ir kuo ypatinga Austrijos klinika, kurioje mokoma valgyti teisingai, išgirsite jau šį vakarą 19.30 val. Be to, kulinarė Beata Nicholson parodys, kaip išsikepti labai gardų cukinijų apkepą, papasakos viską, ką reikia žinoti apie skirtingas miltų rūšis, o rubrikoje „Mano firminis tortas“ iš Gražvilės Grygalytės išmoksite kepti turbūt gardžiausią pasaulyje „Snickers“ tortą.


LRT nuotr.



LRT nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis