Moteris teigia, jog viskas – veganiškos dietos ir sporto dėka.
Annette gimė 1942-aisiais, Šiaurės Karolinoje. Vegetare ji tapo būdama dvidešimt vienerių metų ir, pastebėjusi, jog ji jaučiasi daug geriau atsisakiusi mėsos produktų, nusprendė atsisakyti cukraus, miltų ir ryžių, o vėliau – kiaušinių ir pieno produktų.
Annette turi nuosavą daržą, kurį vadina „Jaunystės fontanu“.
„Produktai, kuriuos nusprendžiu valgyti, labai priklauso nuo to, kokia tądien būna mano nuotaika. Kas rytą geriu šviežiai spaustas sultis. Po jų dažniausiai suvalgau didelę salotų porciją. Pietums dažniausiai suvalgau dar didesnę salotų porciją, tačiau su papildomais žalumynais, pavyzdžiui, špinatais. Įprastai aš kasdien valgau savo užaugintas žaliąsias daržoves, tokias kaip salotos, brokoliai, kale kopūstas, taip pat įvairius vaisius, riešutus, įvairias sėklas, avokadus,“ - pasakoja 73 m. Annette.
Moteris teigia, jog neturi griežto maitinimosi režimo, o suvartojamo maisto kiekis per dieną labai varijuoja – kartais Annette pasisotina vienu, o kartais – trimis patiekalais per dieną. Vienintelis dalykas, ko ji stengiasi visada išvengti – prisivalgymas vėlai vakare.
Sportas – svarbi Annette kasdienybės dalis: „Dažniausiai kas dieną darau tuos pačius pratimus, pavyzdžiui, mėgstu bėgioti aukštyn – žemyn laiptais, esančiais mano namuose. Daug vaikštau, darau pritūpimus, įvairius lankstumą lavinančius pratimus. Mano sodo priežiūra taip pat yra sportas – augalus kasdien reikia laistyti, prižiūrėti. Be galo mėgstu šokti, ypač pagal Michaelo Jackson‘o muziką. Kadangi svarbu ne tik treniruoti kūną, bet ir protą, žaidžiu „Solitaire“ per savo kompiuterį, darau tai labai greitai, kadangi noriu patikrinti save, kaip greitai galiu sudėlioti visą kortų kaladę. Taip pat labai mėgstu žaisti šaškėmis.“
Kaip atrodo Annette, galite pažiūrėti ČIA.
Annette šiuo metu savo sode teigia auginanti bananus, mangus, įvairius salotų lapus, špinatus, ropes, pomidorus, šilkmedžio uogas, brokolius, garstyčias ir kitas daržoves, taip pat įvairius prieskonius, tokius kaip bazilikas, mėta, petražolė, rozmarinas ir kalendra. „Produktus savo sode auginu ir prižiūriu dėl to, jog noriu kontroliuoti maisto, kurį suvartoju, kokybę. Užsiaugindama savo produktus tikrai žinau, jog valgau sveiką ir kokybišką maistą. Daiginu įvairias sėklas, tokias kaip lęšiai, liucerna, avinžirniai, mung pupelės. Sode auga ir kviečių želmenys, saulėgrąžos.“
Nors dažnai aplinkiniai žmonės galvoja, jog Annette stulbinančiai atrodo plastinių operacijų ar tiesiog gerų genų dėka, moteris tai neigia. „Mano mama mirė būdama 47, o močiutė – 36 metų. Abi sirgo krūties vėžiu. Aš manau, jog jų gyvenimo būdas ir valgymo įpročiai turėjo tam įtakos. Aš sveikai maitintis pradėjau dėl to, jog, pastebėjusi vegetarizmo naudą, norėjau valgyti dar sveikiau, nenorėjau, jog nutiktų kaip nutiko mano mamai ir močiutei. Žmogaus genai ir visos tavo šeimos ligų istorija yra kaip užtaisytas ginklas – nuo tavo gyvenimo būdo priklauso, ar tu nuspausi gaiduką, ar ne. Ligoninės ir taip pilnos žmonių, kurie patys sau kasasi duobę. Aš nenoriu būti viena iš jų. Nesu pasidariusi nė vienos plastinės operacijos. Bent jau kol kas.“
Annette teigia, jog jos atmintis yra vis dar tokia pat gera, kokia buvo jaunystėje, o prieš pradedant maitintis veganiškai, moteris dažnai sirgdavo įvairiomis peršalimo ligomis. „Panašu, kad dabar mano imuninė sistema apsaugo mane nuo peršalimo. Visiem, kurie nori pradėti maitintis sveikai, patarčiau valgyti daug žaliųjų daržovių, įvairių skaidulinių produktų, nepamirškite vaisių, sėklų ir riešutų. Jeigu tikrai nusprendėte pradėti maitintis veganiškai, viską darykite palengva, neskubėkite. Svarbu yra stebėti savo organizmą, ir suprasti, kas jam tinka, o kas – ne.“
Šiuo metu Annette Larkins yra išleidusi keletą knygų ir DVD apie sveiką gyvenseną, kuriuose dalinasi savo patirtimi ir patarimais.
Pasiklausykime Annette patarimų: