Salotos su kininiu kopūstu yra gausios skaidulų, vitaminų ir mineralų, todėl puikiai tinka norintiems palaikyti tinkamą svorį. Be to, jos lengvai paruošiamos ir gali būti pritaikomos pagal jūsų skonį – pridėkite mėgstamų daržovių ar net baltymų šaltinių, tokių kaip vištiena ar avokadas
Kininis kopūstas pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir gausybe naudingų medžiagų. Šios salotos yra lengvos, gaivios ir kupinos vitaminų, todėl puikiai tinka karienei. Nakties metu riebalinis audinys, ypač pilvo srityje, tirps labai sparčiai.
Ingredientai:
- 200 g kininio kopūsto
- 1 morka
- 1 raudonoji paprika
- 1 agurkas
- ½ puodelio žirnelių (šviežių arba šaldytų)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežių petražolių ar kalendros papuošimui
Paruošimas:
Kininį kopūstą nuplaukite, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį. Jis yra labai traškus ir puikiai tinka salotoms. Morką nuskuskite ir sutarkuokite stambia tarka. Raudonąją papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, o agurką – plonomis riekelėmis. Viską sudėkite į dubenį su kopūstu. Jei naudojate šaldytus žirnelius, juos prieš tai užvirkite ir atvėsinkite. Švieži žirneliai gali būti tiesiog įmaišomi į salotas.
Atskirame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant salotų. Gerai išmaišykite salotas, kad visi ingredientų skoniai susijungtų. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ar kalendra.