Viena pagrindinių šio gėrimo sudėtinių dalių - kmynai. Kmynai (Cuminum cyminum) yra žoliniai augalai, plačiai naudojami kulinarijoje. Jų sėklos yra turtingos antioksidantų, vitaminų (ypač B grupės) ir mineralų, kurie padeda gerinti virškinimą, skatina medžiagų apykaitą ir mažina apetito jausmą. Be to, kmynai padeda organizmui efektyviau deginti riebalus, ypač, kai juos deriname su kitais naudingais ingredientais.
Riebalus naikinantis gėrimas su kmynais
Norint pasigaminti efektyvų gėrimą, kuris padės deginti riebalus, galite išbandyti šią paprastą receptą:
Ingredientai:
- 1 arbatinis šaukštelis kmynų sėklų
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas medaus (pasirinktinai)
- 300 ml vandens
- Šiek tiek imbiero (šviežio arba miltelių pavidalu, jei pageidaujate)
Paruošimas:
Kmynų paruošimas. Pirmiausia, gerai nuplaukite kmynų sėklas po tekančiu vandeniu. Užvirimas. Kai vanduo pradeda virti, įdėkite kmynų sėklas. Virinkite maždaug 10 minučių. Po to, kai kmynai išvirs, nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite gėrimui atvėsti. Po kelių minučių perkoškite gėrimą, kad liktų tik skystis. Į perkoštą gėrimą įspauskite citrinos sulčių, pridedant medaus (jei norite saldumo) ir įberkite šiek tiek tarkuoto imbiero. Geriausia gerti gėrimą ryte tuščiu skrandžiu arba prieš valgį. Tai padės pagreitinti medžiagų apykaitą visą dieną.
Rekomenduojama gerti šį gėrimą nepertraukiamai mažiausiai keturias savaites, kad būtų galima pastebėti rezultatai.
Svarbu laikytis subalansuotos mitybos ir reguliariai sportuoti, kad būtų pasiekti geriausi riebalų deginimo rezultatai.