Sveikas gyvensenos pasirinkimas ir tinkama mityba gali padėti kontroliuoti šią būklę ir išvengti pavojingų pasekmių. Tačiau yra tam tikri maisto produktai, kurių vartojimas gali didinti kraujospūdį ir reikėtų jų vengti arba vartoti ribotais kiekiais.
Druska – didelis druskos kiekis organizme gali padidinti kraujospūdį. Todėl būtina riboti druskos vartojimą ir atkreipti dėmesį į produktų etiketes, kad būtų išvengta per didelio druskos kiekio suvartojimo.
Gyvūniniai riebalai – kepti maisto produktai, riebi mėsa, sviestas ir kiti produktai, kuriuose yra didelis kiekis gyvūninės kilmės riebalų, taip pat gali turėti neigiamų poveikių kraujospūdžiui. Todėl svarbu riboti jų vartojimą arba pakeisti juos sveikesniais riebalais, tokiais kaip alyvuogių ar rapsų aliejus.
Cukrus – pernelyg didelis cukraus kiekis organizme neigiamai veikia kraujospūdį. Todėl būtina vengti perdirbto cukraus, saldumynų ir kitų produktų, kuriuose yra didelis cukraus kiekis.
Alkoholis – vartojant didelius alkoholio kiekius, kraujospūdis taip pat gali padidėti. Todėl svarbu vartoti alkoholį saikingai ir atidžiai stebėti savo organizmo reakciją.
Kofeinas – stiprus kavos ir energrtinių gėrimų vartojimas taip pat gali turėti įtakos kraujospūdžiui. Todėl geriau vartoti kofeino turinčius produktus saikingai ir stebėti organizmo reakciją.
Rūkyta ir įdaryta mėsa – rūkyta, kepta ar įdaryta mėsa taip pat gali būti turėti sveikatai kenksmingų medžiagų, kurios gali didinti kraujospūdį. Todėl geriau rinktis šviežią, liesą mėsą ir vengti perdirbtų produktų.
Sveika ir subalansuota mityba gali būti svarbi kraujospūdžio kontrolės ir sveikatos išsaugojimo priemonė.