Jautiena
Jautiena turi daugybę organizmui naudingų medžiagų, tačiau svarbu kai ką atminti. Gaminant keptą jautieną, iš jos išskiriama riebalų dalis, kuri labai padidina cholesterolio kiekį kraujyje. Ypač svarbu rinktis liesą mėsą ir riboti keptą jautieną.
Ghi sviestas
Ghi yra tradicinės Indijos virtuvės dalis, tačiau jame yra labai daug sočiųjų riebalų. Taip pat jame yra daug palmitino rūgšties, kuri užkemša arterijas. Vietoje ghi naudokite alyvuogių aliejų arba margariną be transriebalų. Jei ne, apribokite naudojamą ghi kiekį.
Krevetės
Nors krevetės gali būti sveikas baltymų šaltinis, jos taip pat turi nemažai cholesterolio. Ribojant jų suvartojimą, galima sumažinti cholesterolio kiekį.
Konservuoti maisto produktai
Konservuoti maisto produktai dažnai yra praturtinti druska ir kitomis kenksmingomis medžiagomis, kurios gali neigiamai paveikti cholesterolio lygį kraujyje.
Kokosų aliejus
Kokosų, kokosų aliejus, palmių aliejus, palmių branduolių aliejus ir kakavos sviestas yra augalinis maistas, kuriame yra sočiųjų riebalų. Perskaitykite etiketes ir mėgaukitės mažomis dozėmis, kad jos nedidintų jūsų cholesterolio kiekio.
Pienas
Nors pienas yra svarbus kalcio šaltinis, jis taip pat gali būti praturtintas riebalais. Ypač riebus pienas ir pieno produktai gali padidinti cholesterolio kiekį.
Verta atkreipti dėmesį į šiuos maisto produktus ir stengtis jų suvartoti kiek galima mažiau, jei esate susirūpinę dėl savo cholesterolio kiekio kraujyje. Svarbu laikytis sveiko ir subalansuoto mitybos plano bei rinktis maisto produktus, kurie neigiamai nepaveiks jūsų sveikatos.