Fotografę iš Rygos į Lietuvą atvedė netikėtas tikslas: „Ilgai nesuvokiau, kodėl sparčiai ėmė augti kūno svoris“

Daugybė žmonių vis dažniau susiduria su virškinamojo trakto problemomis ir padidėjusiu kūno svoriu. Deja, norintieji būti sveiki ir turėti gražią figūrą dažnai pasitelkia neteisingus metodus, pavyzdžiui, alinančias dietas.

Sveikos gyvensenos ir sveikatos aktualijų laidoje „Sveikas rytojus“ buvo kalbama apie žarnyno sistemą, jos problemas, veiklos gerinimo būdus ir sveiką lieknėjimą.


Laidos pašnekovė, fotografė ir dėstytoja iš Rygos Sandra Balodzedas laidoje pasakojo, kad laikytis sveiko gyvenimo būdo jai visada buvo sudėtinga. Kaip teigė moteris, ankščiau jos mityboje dominavo ne itin sveiki maisto produktai.


„Kadangi esu dėstytoja ir dirbu su jaunais žmonėmis, pastebėjau, kad dauguma jų turi rimtų skrandžio sistemos problemų. Taip yra todėl, kad jie dažnai valgo modifikuotą maistą, pavyzdžiui, traškučius. Tačiau tą patį dariau ir aš. Nors ilgai nesuvokiau, kodėl kenčiu nuo nuolatinio skrandžio rūgštingumo, kodėl sparčiai ėmė augti mano kūno svoris, ilgainiui supratau, kad tikrai gyvenu ne visai sveiką gyvenimą“, – apie netaisyklingą mitybą ir jos pasekmes pasakojo moteris.


Supratusi, kad taip jaustis nebenori, fotografė S. Balodzedas nusprendė imtis veiksmų, kurie pakeistų jos gyvenimą ir bendrą savijautą.


„Padidėjus kūno svoriui ir apimtims, nereikalingi kilogramai man ėmė trugdyti, nes nebegalėjau vilkėti savo mėgstamiausių rūbų – jie man tiesiog tapo per maži. Norėdama atsikratyti šių papildomų kilogramų, stengdavausi eiti miegoti nevalgiusi, tačiau tai ne visada pavykdavo, nes jausdavausi alkana“, – kalbėjo S. Balodzedas.


Moteris pasakojo, kad jos gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė, kai ji sužinojo apie Lietuvoje vykdomą sveikatingumo projektą, apie kurį ji išgirdo iš draugės. Šiame projekte dalyvauja žmonės, siekiantys įveikti svorio padidėjimą ir žarnyno funkcionavimo problemas.


Sudalyvavusi šioje programoje S. Balodzedas sužinojo apie natūralų funkcinį maistą ir jo teikiamą naudą.


„Kuomet iš bičiulės sužinojau apie Colonwell‘į, labai juo susidomėjau. Dalyvaudama projekte ir vartodama šį produktą aš sugebėjau kardinaliai pakeisti savo dienos rutiną. Pradėjau mažiau valgyti, atsisakiau saldumynų ir beveik nebevartoju miltinių produktų. Taip pat pradėjau daugiau judėti, todėl mano kūno svoris sumažėjo“, – džiaugėsi moteris.


Laidoje apie sveiką svorio metimą, virškinamojo trakto veiklą bei problemas kalbėjo ir vaistininkas, funkcinio maisto kūrėjas, sveikatinimo projektų autorius Mantas Jakimavičius.


Pasak vyro, pagrindinės priežastys, kurios iššaukia žarnyno sistemos problemas ir svorio padidėjimą, yra tam tikro maisto vartojimas.


„Dažnai perdirbtas maistas visiems yra žymiai skanesnis. Taip yra dėl to, kad jis turi daugiau priedų ir skonio stipriklių. Tie žmonės, kurie pasiryžta mesti svorį, dažnai pradeda galvoti, kaip tokio maisto reikėtų atsisakyti. Žinoma, jei greitai paruošiamo maisto valgysite tik retkarčiais, nieko blogo nenutiks. Tačiau jei šis maistas taps jūsų kasdienybe – jį valgysite pusryčiams, per pietų pertrauką ir vakarienę – organizmas patirs šoką“, – pasakojo specialistas.


Nuolat vartodami greitai paruošiamą maistą galime susidurti su rimtomis sveikatos problemomis. Anot funkcinio maisto kūrėjo M. Jakimavičiaus, tokie maisto patiekalai turi didžiulį šalutinį poveikį.


„Greito maisto sudėtyje yra hidrintų riebalų, kurie veikia kaip kancerogenai. Šiose medžiagose yra pridėtinių greitųjų angliavandenių, kurie padidina cukraus ir insulino kiekius kraujyje, todėl vartojant tokį maistą atsiranda nevaldomas apetitas, skatinantis suvalgyti dar daugiau. Šalutinis poveikis atsiranda tada, kai angliavandeniai yra pakeičiami skonio stiprikliais bei saldikliais ir mūsų organizmas pradeda jų norėti vis daugiau. Taip pat šis greitas ir koncentruotas maistas formuoja mažiau išmatų, jos yra labiau linkusios kietėti, nes tokiame maiste nėra augalinių ingredientų. Dažnai nesuvokiame, kad vidurių užkietėjimas gali atsirasti dėl netinkamos mitybos. Norėdami išvengti šios rimtos problemos mes pasirenkame naudoti laisvinamuosius preparatus, patys nesuprasdami, kad pratiname savo organizmą prie jų vartojimo. Visa tai priveda prie didžiulio nuovargio ir įvairių bėrimų atsiradimo“, – pasakojo M. Jakimavičius.


Laidoje mokslininkas pabrėžė, kad vartojant funkcinį maistą pagal instrukciją galima išspręsti ne tik rimtas žarnyno veiklos problemas, bet ir pagerinti savo gyvenimo kokybę.


Colonwell‘is yra sukurtas augaliniu pagrindu. Tai yra sveiko raciono dalis, o ne maisto papildas. Svarbu suprasti, kad šio produkto neįmanoma perdozuoti. Galite jį vartoti tiek ryte, tiek vakare. Norėdamas palengvinti vartojimą, sukūriau instrukcijas, kuriose sudėjau visą informaciją apie šį funkcinį maistą, jo vartojimo normas, kad klientai gautų užtektinai reikalingų medžiagų, jog jų žarnynas gerai funkcionuotų ir jie jaustųsi gerai. Mano klientai, reguliariai vartodami funkcinį maistą, kardinaliai pakeičia savo gyvenimo būdą ir pasiekia neįtikėtinų rezultatų labai greitai“, – pasakojo funkcinio maisto kūrėjas.


M. Jakimavičius atskleidė, kokias klaidas dažniausiai daro į jį besikreipiantys žmonės, norėdami greitai atsikratyti padidėjusio kūno svorio.


„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad didžiausia žmonių daroma klaida yra per didelis tablečių vartojimas. Žinoma, egzistuoja medikamentai, galintys nuraminti, padedantys užmigti, reguliuojantys jūsų kraujospūdį, tačiau reikia suprasti, kad vaistai turi ir šalutinį poveikį. Patarčiau visiems atrasti savo aukso vidurį, kuris padėtų sveikai siekti geresnės organizmo sveikatos“, – pasakojo M. Jakimavičius.


„Sveikas rytojus“ – sekmadieniais, 12 val. per TV8 televiziją!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis