Šį šeštadienį TV3 žiūrovus žadins ir rytą kartu prie televizoriaus ekranų pradėti kvies kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl susiklosčiusios padėties šalyje, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, projektą kurianti prodiuserių kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stoja ne žinomi žmonės, o patys laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras, tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrenka varžytuvių nugalėtoją.
Gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ įkurtoje studijoje, laidos vedėjai šį šeštadienį gamins du gardžius ir sveikus patiekalus iš žuvų ir daržovių.
Ilona „Kamado Bono“ kepsninėje troškins menkę su pomidorais, o Dilanas garuose virs ešerį su daržovėmis. Įvertinti šefų kulinarinių sugebėjimų ir išrinkti, kuris patiekalas gardesnis, atvyks vienas garsiausių Lietuvos magų Arvydas Stonys.
Vedėjų laukia nelengva užduotis įtikti šio ryto laidos svečiui, mat Arvydas itin atidžiai rūpinasi savo mityba ir kruopščiai renkasi maisto produktus. Prieš keletą metų išgirsta prostatos vėžio diagnozė apvertė vyro gyvenimą aukštyn kojom. Pasak Arvydo, pokyčiams prireikė nemažai pastangų, tačiau pasiekti rezultatai ir suvaldyta klastinga onkologinė liga džiugina kiekvieną dieną.
„Sveikata be didelių pokyčių – liga yra sustabdyta, neprogresuoja, todėl galiu džiaugtis rezultatais. Labai rūpinuosi savo sveikata ir gera savijauta, beveik nevalgau mėsos, sportuoju ir kasdien vartoju Jungtinės Karalystės Kembridžo universiteto mokslininkų sukurtą specialų preparatą iš ciberžolių, brokolių, granatų ir žaliosios arbatos, kuriame ypač gausu polifenolių ir kitų fitocheminių medžiagų. Nevartoju alkoholio, stengiuosi kuo daugiau judėti ir gyventi teigiamomis, pozityviomis mintimis bei emocijomis“, - paslaptimi apie gerą savijautą dalinasi Arvydas.