Šių vaisių sudėtyje yra antioksidantų, maistinių skaidulų, naudingų mikroelementų, organinių rūgščių, baltymų, angliavandenių, taninų, vandens. Persimono vaisius savyje sutalpina visa, ko reikia mūsų organizmui – kalį, magnį, kalcį, geležį, jodą, vitaminus A, C, PP.
Persimonai organizmą aprūpina kalio druskomis, kurių reikia širdies ir kraujagyslių sistemai. Aterosklerozės profilaktikai per dieną reikia suvalgyti apie 100 g oranžinio vaisiaus. Jame esantis naudingų medžiagų kompleksas stiprina kraujagyslių sieneles, mažina kraujo spaudimą ir hipertonijos riziką.
Oranžinę spalvą vaisiui suteikiantis vitaminas A naudingas onkologinių ligų profilaktikai. Jei esate užkietėjęs rūkalius, tai kasdienis persimonų valgymas padės ženkliai sumažinti plaučių vėžio riziką. Be to, vitaminas A palankiai veikia regėjimą ir odos būklę.
Persimonai pasižymi ir baktericidinėmis savybėmis, tad padeda gydyti žaizdas ir nudegimus. Taip pat tonizuoja ir padeda sumažinti nuovargį, depresiją, pakelti darbingumą.
Pagaliau, persimonai gali būti naudojami ir gydant nuo peršalimo.