5 džiovinti vaisiai, kuriuos itin naudinga valgyti žiemos metu

Gerai nuotaikai, gražiai odai ir puikiam virškinimui.

Džiovinti abrikosai



Shutterstock nuotr.



Dėl mineralų gausos džiovinti abrikosai šaltuoju metų laiku puikiai keičia vitaminus ir papildus. Šiuose džiovintuose vaisiuose – didžiulė geležies, kalio, kalcio, fosforo dozė (kur kas didesnė nei šviežiuose), o taip pat yra vitaminų A ir B5.


Figos



Shutterstock nuotr.



Tai absoliutus ląstelienos lyderis, o būtent ji užtikrina sklandų virškinimo sistemos darbą: pagardinkite patiekalus džiovintomis figomis ir pamiršite pilvo pūtimą bei kitus panašų diskomfortą sukeliančius reiškinius. Be to, džiovintos figos yra galingas antioksidantas, kuris atsakingas už odos būklę. Šiuose džiovintuose vaisiuose yra daug baltymų, kalcio, magnio, cinko ir svarbių vitaminų.


Džiovintos slyvos



Shutterstock nuotr.



Dėl ląstelienos šis visiems žinomas džiovintas vaisius itin naudingas virškinimo trakto darbui. Džiovintose slyvose itin daug kalio, boro ir geležies, juose yra vitaminų A ir K, o taip pat B grupės (B2, B3 ir B6) vitaminų. Juodosios slyvos itin turtingos antioksidantais, be to, gerina metabolizmą ir slopina alkio jausmą.


Džiovinti obuoliai



Shutterstock nuotr.



Būtent tokie, kokius vaikystėje džiovindavo močiutė, ir kokių šiandien galima rasti turguje. Džiovintų obuolių sauja garantuos 20 proc. dienos ląstelienos kiekio, o taip pat – vitaminų (tarp kurių – ir vitaminas C) užtaisą, organizmui reikalingų rūgščių, eterinio aliejaus ir pektino.


Imbieras



Shutterstock nuotr.



Džiovintas imbieras bus nepamainomas siekiant išvengti infekcinių ligų ir peršalimo. Kramtykite jį vietoj deserto, dėkite į avinžirnių ir pupelių salotas, kad gautumėte kasdienę dozę kalio, kalcio, magnio, fosforo ir vitaminų A, C ir B grupės vitaminų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis