Japoniška dieta paskaičiuota 13-ai dienų, per kurias reguliuojama medžiagų apykaita, o organizmas „persitvarko“ kitokiam režimui. Dietos metu pagerėja savijauta, mažėja svoris. Japoniškos dietos autoriai tikina, kad rezultatai išliks dvejus trejus metus.
Laikantis šios dietos negalima vartoti cukraus, druskos, miltų ir konditerijos gaminių, alkoholinių gėrimų. Tarp valgių galima gerti mineralinį ar virintą vandenį (kiekis neribojamas).
Siekiant gerų dietos rezultatų reikėtų jos laikytis besąlygiškai, nekeisti nustatytų rekomendacijų, meniu sudėties ir porcijų.
Japoniškos dietos meniu:
1 diena
Pusryčiai - juodos kavos puodelis.
Pietūs - du kietai virti kiaušiniai, virtų kopūstų salotos su šlakeliu aliejaus, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė – virta ar troškinta žuvis.
2 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis, vienas džiuvėsėlis.
Pietūs – troškinta ar virta žuvis, vaisių ar kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė – 100 g virtos jautienos, kefyro stiklinė.
3 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis, vienas džiuvėsėlis.
Pietūs – nemažas ant aliejaus apkeptas patisonas.
Vakarienė – du kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
4 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis.
Pietūs – 1 virtas kiaušinis, trys virtos morkos su aliejumi, 15 g kieto sūrio.
Vakarienė – vaisiai.
5 diena
Pusryčiai – žalia morka su citrinos sultimis.
Pietūs – virta ar troškinta žuvis, pomidorų sulčių stiklinė.
Vakarienė – vaisiai.
6 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis.
Pietūs – 300 g virtos vištienos, šviežių kopūstų ir žalių morkų salotos.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, stiklinė tarkuotų žalių morkų su augaliniu aliejumi.
7 diena
Pusryčiai – puodelis nesaldintos arbatos
Pietūs – 200 g virtos jautienos, vaisiai.
Vakarienė – tinka bet kokia iš ankstesnių dienų, išskyrus 3-ios dienos.
8 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis.
Pietūs – 300 g virtos vištienos, šviežių kopūstų ar žalių morkų salotos.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, stiklinė tarkuotų žalių morkų su augaliniu aliejumi.
9 diena
Pusryčiai – žalia morka, apšlakstyta citrinos sultimis.
Pietūs – didelė porcija troškintos sr virtos žuvies, pomidorų sultys.
Vakarienė – vaisiai.
10 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis.
Pietūs – kiaušinis, trys nemažos virtos morkos su augaliniu aliejumi, 15 g kieto sūrio.
Vakarienė – vaisiai.
11 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis, 1 džiuvėsėlis.
Pietūs – aliejuje apkeptas patisonas.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šv.kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
12 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis, 1 džiuvėsėlis.
Pietūs – troškinta ar virta žuvis, vaisių ar kopūstų salotos, pagardintos aliejumi.
Vakarienė – 100 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.
13 diena
Pusryčiai – juodos kavos puodelis.
Pietūs – 2 kietai virti kiaušiniai, virtų kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, pomidorų sulčių stiklinė.
Vakarienė – troškinta ar virta žuvis.
Dar reikėtų pridurti, kad visi patiekalai ruošiami be druskos ir prieskonių.