Suderinami ir nesuderinami maisto produktai

Kodėl pavalgius vieno maisto, savijauta puiki, o štai po kitų pietų jaučiatės nerangūs ir apsunkę, sunkiai virškina. Gali būti, kad valgote tarpusavyje nederančius maisto produktus.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Sophia Loren - meilė vedusiam vyrui, patirtas persileidimas ir „viešnagė“ už grotų
- Ką rytų horoskopas žada šiems metams
- Įžymybės diktuoja paltų madą
- Garsenybių stiliaus akibrokštai
- Mamos kugelis - skaniausias

* Vaisius valgykite per priešpiečius arba pavakarius - mažiausiai pusvalandį prieš pietus arba 2-3 valandos po pietų. 

Shutterstock nuotr.

* Persikus, mėlynes ir vynuoges geriau valgykite atskirai, nes jie nedera su kitais maisto produktais. Melionai ir arbūzai suvirškinami greičiau nei kiti vaisiai, todėl juos taip pat valgykite atskirai.

* Jei krakmolo turinčius produktus maišysite su riebalais, kartu valgykite ir žalumynų bei daržovių.

Shutterstock nuotr.

* Nemaišykite angliavandenių su riebalais.

* Pieną vartokite atskirai. Sveikiausia gerti šiltą, nevirintą ir nepasterizuotą.

* Gyvulinės kilmės riebalai geriau dera su gyvulinės kilmės baltymais, augalinės kilmės riebalai - su augalinės kilmės baltymais.

* Augaliniai aliejai nedera su mėsa, bet tinka vartoti su žuvimi.

* Saldumynus patariama valgyti kaip pirmąjį patiekalą, o ne kaip įprasta - po valgio. medus - saldumynų išimtis. Nedideliais kiekiais gali būti valgomas su daugeliu kitų produktų išskyrus gyvulinės kilmės produktus.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis