V. Baublienė: kaip aš pamėgau žaliavalgystę

Pastebiu, kad detoksikacijos tema kelia visuotinį susidomėjimą. Man irgi. Susitikau su Gražina Gum, pasišnekėjome ne tik apie tai.

Kodėl rytą verta gerti šiltą maltų linų sėmenų gėrimą? Kodėl vakare, prieš gulantis miegoti, pravartu sučiulpti arbatinį šaukštelį kokoso aliejaus?

Sakot, bobučių pezalai? Anaiptol. Viskas išaiškės, kai per TV parodysiu pasakojimą apie kitokią virtuvę, į kurią nusidaviau, neturėdama laiko plušti prie puodų ir prarijusi Gražinos Gum knygą.

O paragavus jos suplakto kokteilio, kuriame pirmu smuiku groja laimingas burokėlis – gyvas, žalias, mažas – negalėjau nustygti to neišmėginusi suplakti pati.

Turėjau nuogąstavimų, jog tik pripažintai žaliavalgei Gražinai pavyksta viską su viskuo suderinti, vakar dar ir pliurptelėjome, kad produktų dermė – subtilus dalykas ir reikia turėti kažkelintą jausmą tam, kad nesudėtum batų su ratais.

Bet šiandien, užuot pietavus ir turėdama du burokėlius bei visai nedaug laiko, surizikavau ir pasiruošiau du neprilygstamus patiekalus, suimprovizuotus pagal Gražinos Gum receptus.

Laimingo burokėlio kokteilis vienam:

mažas dailus burokėlis
bananas
nedidelė sauja spanguolių
gabaliukas imbiero
vidutinio dydžio obuolys
porą šaukštelių linų sėmenų (tingėjau malti, tiesiog mostelėjau sėklų)

vandens, kad apsemtų 2/3 pasmulkintų produktų. Gražina dar deda medaus, aš apsiėjau be jo.

Viską suplakiau ir nuostabu! Išėjo puikus, sotus, lengvas, skanus ir tikras greitasis maistas. Eisiu toliau darbuotis, visa energinga ir laiminga.

Laimingo burokėlio užtepas vakarienei:

sauja raugintų kopūstų
mažas laimingas burokėlis
pusė puodelio porą valandų pamirkytų saulėgrąžų,

žiupsnis Provanso žolių prieskonių (iš parduotuvės)
pora skiltelių rauginto česnako
paprikų ir ožragių miltelių (nebūtina, bet pagardina)
lašiukas garstyčių

Į smulkintuvą nuvarvinau raugintų kopūstų sultis ir viską nuoširdžiai sumaliau.

Išėjo puikiausias pikantiškas užtepas, tinkamas dėti ant riekėmis pjaustytos cukinijos arba prancūziškos pilkos duonos.

Tiesa sakant, pagal Gražiną, norint valytis, duona nėra tinkamiausias pasirinkimas, bet man taip susidėjo.

Ačiū Gražinai Gum už puikius receptus.

O knygą jau nupirkau draugei dovanoti. Verta! Net labai!

violetalisa.wordpress.com

Nuotr. - V. Baublienės

Pildykite anketą ir skaitykite žurnalą „Moteris“! 3 laimėtojams dovanosime 3 mėn. prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis