Figose esantys eteriniai aliejai normalizuoja kraujo sudėtį ir neleidžia jam sutirštėti, vadinasi, nereikia gerti „skystinančio“ aspirino. Kur kas geriau valgyti figas – visą mėnesį per dieną suvalgykite vos po vieną figą, paskui padarykite mėnesio pertrauką ir kursą vėl pakartokite.
Gerina smegenų veiklą
Figos rekomenduojamos tiems žmonėms, kurių darbas susijęs su protiniu krūviu ir kūryba: dailininkams, kompozitoriams, rašytojams ir poetams, taip pat ir verslininkams, kuriems kūrybinis mąstymas taip pat labai svarbus.
Nuo aukštos temperatūros, anginos, burnos ertmės infekcijų ir bronchito
Vieną valgomąjį šaukštą susmulkintų figų užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, 10 minučių pavirkite ant silpnos ugnies. Tada leiskite atvėsti, iškoškite ir gerkite keturis kartus per dieną.
Nuo nuovargio, silpnumo ir nervinio išsekimo
Keturias-penkias uogas užpilkite stikline šilto pieno, leiskite išbrinkti, sutrinkite ir suvalgykite per du-keturis kartus per dieną.
Nuo inkstų akmenligės, cistito, pielonefrito, skausmo šlapinantis
Figas (tris-penkias uogas) užpilkite 200 mililitrų verdančio vandens, penkias minutes pavirkite ant silpnos ugnies, paskui uogas gerai sutrinkite. Suvartokite per dieną, atskirai nuo maisto.
Bendras organizmo stiprinimas
Jeigu vietoj sumuštinių ir kiaušinienės suvalgysite salotas su figomis, ilgai jausitės sotūs, o širdžiai bus lengviau susidoroti su krūviais.
Jums reikės: 300 gramų figų, 150 gramų džiovintų slyvų, 2,5 valgomojo šaukšto migdolų, 1 stiklinės kefyro, apelsino žievės.
Džiovintas slyvas išmirkykite, paskui kartu su figomis nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite odeles ir susmulkinkite. Viską išmaišykite, apibarstykite apelsinų žievelėmis ir užpilkite kefyru. Cukraus geriau nedėti.