Baltymais praturtinta morkų ir imbiero sriuba

„Labai mėgstu gaminti ir dažnai eksperimentuoju su įvairiais maisto produktais, jų deriniais,“ – sako lengvaatletė Airinė Palšytė, mėgstanti patiekalus praturtinti baltymais.

Baltymai yra esminė milijardų ląstelių, kurias kasdien gamina mūsų kūnas, dalis. Ši maistinė medžiaga atlieka daugybę funkcijų – nuo audinių atkūrimo iki fermentų kūrimo. Tačiau gauti aukštos kokybės baltymų ir skaidulų, nevalgant to paties maisto ar visiškai nepakeičiant mitybos, gali būti sudėtinga.

Gamintojo archyvas

„Labai mėgstu gaminti ir dažnai eksperimentuoju su įvairiais maisto produktais, jų deriniais. Įkvėpimo semiuosi iš prisiminimų, kaip tam tikrus patiekalus gamindavo močiutės, mama, teta ar draugės bei keliaudama ir ragaudama įvairių šalių virtuvių patiekalus“, - pasakojo Airinė Palšytė.

Morkų ir imbiero sriuba
(4 porcijos)

Ingredientai:

1 kg morkų
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
1 šaukštas nulupto ir tarkuoto imbiero 2 šaukšteliai rapsų aliejaus
1 litras vandens
200 ml kokosų pieno
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
vieno apelsino sultys
4 šaukštai lieso jogurto
2 samteliai baltymų mišinio

Gaminimas:

* Nuskuskite ir supjaustykite morkas, svogūnus, česnaką ir imbierą. Užkaitinkite aliejų sriubos puode ir pakepkite daržoves, kol suminkštės (apie 10 minučių). Įpilkite vandens, kokosų pieną, druską ir baltųjų pipirų ir pavirkite 20 minučių.

* Baltymų mišinį sumaišykite su 100 ml vandens ir įmaišykite į sriubą.Viską sutrinkite iki vienalytės masės, įmaišykite šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Patiekite ant kiekvienos porcijos viršaus uždėję po šaukštą lieso jogurto. Galima valgyti karštą arba šaltą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis