Jo pagrindą sudaro ploni lakštai, kepami su medumi, bei grietinės kremas. Jei norite, kad lakštai būtų tamsūs, į tešlą įdėkite rudojo cukraus. Jei mėgstate sodresnį skonį, galite įberti imbiero, gvazdikėlių ir kitų prieskonių. Šį kartą Jums siūlau paragauti šviesaus medaus torto.
Tešlai:
420 g miltų;
10 g kepimo miltelių;
100 g sviesto;
2 kiaušinių;
80 g medaus;
200 g cukraus.
Kremui:
600 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
400 g grietinės;
150 g cukraus.
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.
Pagaminti tešlos lakštus: miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sviestą supjaustyti kubeliais. Miltus ir sviestą trinti pirštais tol, kol neliks sviesto gumulėlių, tai yra visi bus padengti miltais, trupinių dydžio.
Kiaušinius išplakti iki purumo, įmaišyti medų ir cukrų. Tada sumaišyti su miltų mase ir išminkyti. Tešlą padalyti į 8 lygius gabalėlius ir kiekvieną plonai iškočioti iki 26 cm skersmens dydžio. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, dėti lakštą ir kiekvieną kepti orkaitėje po 5–7 minutes.
Paruošti kremą: grietinėlę išplakti iki standumo, įmaišyti grietinę ir cukrų. Į apvalios formos tortinę dėti lakštą ir tepti kremu, taip sutepti 7 lakštus. Tortą įdėti į šaldytuvą ir laikyti 12 valandų, kad sustingtų.
Papuošti tortą: paskutinį tešlos lakštą sutrupinti ir užbarstyti ant torto viršaus bei šonų.
Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .