Išėjo puikus derinys, ypač su varškės kremu!
Pagrindui:
250 g avižinių sausainių;
100 g žemės riešutų;
100 g sviesto.
Kremui:
250 ml grietinėlės (35 proc.riebumo);
500 g kreminės varškės;
200 ml sutirštinto pieno;
10 g želatinos;
30 ml karšto, bet ne verdančio vandens.
Papuošti: 50 g juodojo šokolado ir uogų.
Pagaminti torto pagrindą: avižinius sausainius ir riešutus elektriniu trintuvu sutrinti iki trupinių. Tada sumaišyti su sviestu. Į apvalią 26 cm skersmens torto formą sudėti sausainių pagrindą ir rankomis išlyginti, kad būtų uždengtas visas formos dugnas.
Paruošti kremą: grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su varške ir sutirštintu pienu. Želatiną ištirpinti karštame vandenyje ir įmaišyti į varškės ir grietinėlės kremą.
Suformuoti tortą: kremą uždėti ant torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
Papuošti tortą: ant viršaus užbarstyti sutarkuoto šokolado bei šviežių uogų.
Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .