Darbo nedaug, o rezultatas puikus, svarbiausia pasirinkti tinkamą sūrį!
Pagrindui:
200 g miltų;
80 g rudojo cukraus;
1 kiaušinio;
pusės apelsino sulčių.
Kremui:
5 kiaušinių;
300 g cukraus;
600 g rikotos sūrio;
600 g sūrio „Philadelphia“;
100 g miltų.
Aptepti:
50 g grietinės;
20 g cukraus.
Papuošti: 1,5 šaukšto pašildyto medaus ir spalvotų pabarstukų, riešutų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.
Pagaminti torto pagrindą: miltus, rudąjį cukrų, kiaušinį ir išspaustas apelsino sultis minkyti rankomis, kol išeis vientisas tešlos gabalas. Tešlą iškočioti kuo ploniau ir įtiesti į apvalią 24 cm skersmens torto formą. Tešla turi dengti tiek dugną, tiek šonus.
Paruošti kremą: dubenyje iki purumo išplakti kiaušinius, įmaišyti cukrų, abiejų rūšių sūrį, suberti miltus ir išmaišyti. Gautą sūrio masę supilti ant paruošto pagrindo. Kepti orkaitėje 40 minučių.
Grietinę išmaišyti su cukrumi, po 40 minučių iš orkaitės išimti pyragą, aptepti ir dėti atgal kepti dar 10 minučių. Paskui išjungti orkaitę, praverti dureles ir palikti tortą atvėsti.
Papuošti tortą: ant viršaus užpilti medaus, šaukštu išlyginti paviršių, užbarstyti spalvotų pabarstukų, išdėlioti riešutus.
Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .