Švenčių stalui – netikras zuikis

Tai labai paprastas mėsos patiekalas. Jį tinka valgyti karštą, o atvėsęs ir supjaustytas plonais griežinėliais gali būti patiektas kaip šaltasis užkandis su raugintais agurkėliais.

Šiltas, dar garuojantis zuikis labai skanu su troškintais burokėliais ir bulvių koše. Puikiai tinka ir kruopų garnyras – grikių ar perlinių kruopų košė.

4 porcijoms reikės:

2 kiaušinių
400 g maltos jautienos kumpio
200 g maltos kiaulienos mentės
3 šaukštų duonos trupinių
120 ml pieno
druskos
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 česnako skiltelių
200 g rūkytos šoninės griežinėlių

Mantas Bajalis

Gaminame

* Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Maltą mėsą sumaišyti su kiaušinių tryniais, duonos trupiniais, pienu ir druska. Pagardinti čiobreliais, įtarkuoti česnako ir viską gerai išmaišyti.

* Kiaušinių baltymus išplakti ir įmaišyti į mėsą. Suformuoti 2 arba 3 pailgus mėsos kepalėlius, apsukti plonais šoninės griežinėliais ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 40–50 minučių.

* Leisti šiek tiek atvėsti, supjaustyti ir patiekti.

Šį ir kitus receptus rasite naujoje leidyklos „Virtuvės knyga" išleistoje knygoje „Lietuvos virtuvė" www.virtuvesknyga.lt

Asmeninio albumo nuotr.

Apie knygos autorių Dovilės ir Manto Bajalių skanias šeimos istorijas skaitykite www.bajaliai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis