4 porcijoms reikės:
4 kiaulių liežuvių (1–1,5 kg)
1 citrinos
1 šaukšto druskos
1 šaukštelio penkių pipirų mišinio
1 šaukštelio citrinpipirių
5 česnako skiltelių
5–6 kvapiųjų pipirų grūdelių
2 laurų lapų
1 morkos
1 svogūno
2 šaukštų druskos
Gaminame
* Liežuvius nuplauti ir nusausinti. Citriną perpjauti pusiau, iš pusės išspausti sulčių, sumaišyti su druska, pipirų mišiniu, citrinpipiriais, įtarkuoti česnakų. Gautu marinatu įtrinti liežuvius ir palikti per naktį šaldytuve apdėjus likusiais citrinos griežinėliais.
* Užkaisti vandenį, sudėti kvapiuosius pipirus, laurų lapus, morką, svogūną, įberti druskos ir užvirinti. Sudėti marinuotus liežuvius ir virti 1,5–2 valandas. Išvirę liežuviai labai lengvai lupsis, jei nesilupa, vadinasi, reikia virti toliau.
* Išvirtus liežuvius perlieti šaltu vandeniu, nulupti ir atvėsinti tame pačiame sultinyje. Tada sudėti ant maistinės plėvelės, jei reikia, vieną kitą perpjauti pusiau arba į keletą smulkesnių gabalėlių, standžiai suvynioti ir paslėgti. Laikyti šaldytuve per naktį.
Šį ir kitus receptus rasite naujoje leidyklos „Virtuvės knyga" išleistoje knygoje „Lietuvos virtuvė" www.virtuvesknyga.lt
Apie knygos autorių Dovilės ir Manto Bajalių skanias šeimos istorijas skaitykite www.bajaliai.lt