„Šatrijos raganų“ kepsnys (šašlykas)

Šiuo patiekalu garsėjo Žemaitija. Marinuota mėsa buvo veriama ant alksnio šakelių ir kepama ant žarijų. Klaipėdos krašte marinatui rinkdavosi obuolių sultis arba rūgštų stalo vyną. Mes „Šatrijos raganų“ kepsnį ruošiame su burokėlių marinatu.

4 porcijoms reikės:

600 g kiaulienos mentės be kaulų ir odos
1 didelio svogūno
trečdalio šaukštelio maltų pipirų mišinio
trečdalio šaukštelio maltų kmynų
pusės šaukštelio džiovintų kadagių uogų
pusės šaukštelio džiovintų čiobrelių
pusės šaukštelio džiovintų rozmarinų
pusės šaukštelio maltos kalendros
pusės šaukštelio druskos
150 ml burokėlių rūgšties (likusios nuo marinuotų burokėlių)

Gaminame

* Mėsą supjaustyti vienodais kvadratiniais gabalėliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Mėsos gabalėlius subadyti smailiu iešmu, pabarstyti prieskoniais, druska ir gerai paminkyti su puse kiekio svogūnų.

* Viską sudėti į molinį indą, uždėti likusių svogūnų ir užpilti burokėlių marinato. Paslėgti ir palaikyti šaldytuve parą. Suverti ant iešmų ir kepti ant žarijų pavartant 15 minučių.

* Patiekti su lauže keptomis bulvėmis.

Šį ir kitus receptus rasite naujoje leidyklos „Virtuvės knyga" išleistoje knygoje „Lietuvos virtuvė" www.virtuvesknyga.lt

Leidyklos "Terra Publica" nuotr.

Apie knygos autorių Dovilės ir Manto Bajalių skanias šeimos istorijas skaitykite www.bajaliai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis