Ausytės su grybų ir kopūstų įdarais
(apie 35 pyragėliai)
1/2 st. vandens (1 st. - 250 ml)
2 arb.š. cukraus
1 arb.š. druskos
10 g sausų mielių
80 ml saulėgražų aliejaus
2 1/3 st. miltų
1 poras
1 svogūnas
400g grybų ( naudojau šampinjonus)
druskos ir pipirų
saujelė petražolių ir krapų
aliejaus kepimui
Kopūstų įdaras:
1/2 nedidelio kopūsto
1 didelės morkos
1 svogūno
1 arb.š. smulkintų krapų
druskos ir pipirų
1/2 arb.š. kmynų
aliejaus kepimui
dar apie 300 ml aliejaus pyragėlių kepimui
* Pasigaminkite tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, druską, mieles ir 2 šaukštus miltų. Palikite maždaug 10 min., kol pamatysite burbuliukus dubens paviršiuje. Tada supilkite aliejų ir miltus. Minkykite, kol gausite vientisą tešlą. Iš pradžių atrodis gana kieta, tačiau minkant ji gausis elastingesnė ir minkštesnė. Minkykite apie 10 min. Sudėkite į dubenį ir jį užtenkite maistine plėvele. Pastatykite dubenį į šiltą vietą ir leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje apie 1 val.
* Pasiruoškite grybų įdarą. Svogūną ir porą smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite svogūną bei porą. Pagardinkite druska ir pipirais. Kelis kartus pamaišykite ir kepinkite apie 5 minutes. Sutarkuokite grybus ir sudėkite kartu su daržovėmis kepti. Kepkite maišydami apie 15 min. Pagardinkite krapais ir petražolėmis. Leiskite atvėsti.
* Tešlą padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną iškočiokite plonai, tačiau šiek tiek storiau, nei kad kočiotumėte virtinukams. Stikline ar kitu apskritu indu išpjaukite apskritimus. Įdėkite šaukštelį įdaro ir perlenkite apskritimą per pusę. Pirštais užspauskite kraštus.
* Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite pyragėlius kelias minutes, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Skanaukite.