Ką pakeisčiau, tai kitą kartą, tikriausiai, pertrinčiau spanguoles per sietelį, kad nebūtų odelių. Manau, kad skonis taptų kur kas malonesnis gomuriui.
Reikės:
1 puodelio pieno;
1 puodelio riebios grietinėlės;
Šlakelio vanilės ekstrakto;
3/4 puodelio cukraus;
1 ir 1/2 šaukštelio smulkios želatinos miltelių + vandens apsemti.
1 ir 1/2 puodelio spanguolių;
Cukraus pagal skonį.
Gaminame
* Želatiną užpilame kambario temperatūros vandeniu ir paliekame išbrinkti.
* Grietinėlę ir pieną supilame į puodą, suberiame cukrų ir įpilame šlakelį vanilės. Viską, maišant, užkaitiname IKI virimo, bet neleidžiame suburbuliuoti. Nukeliame puodą nuo kaitros, palaukiame 1-2 minutes, sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji visai ištirps. Gautą mišinį supilstome į norimus indelius. Palaukiame, kol atvės, tada statome į šaldytuvą sustingti.
* Spanguoles suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir verdame ant vidutinės kaitros iki vientisos tirštos masės. (Kad būtų skaniau, galite pertrinti per sietelį). Kai uogos atvėsta, paskirstome jas ant sustingusios grietinėlės.
Skanaus, Gabrielė