Reikės:
900 g šakočio;
100 g sviesto;
250 g baltojo šokolado;
200 g džiovintų spanguolių;
250 g pertrintos varškės;
3 v.š. aguonų;
385 g saldinto kondensuoto pieno.
Gaminame
* Šakotį sulaužome smulkiais gabalėliais ir sudedame į didelį dubenį.
* Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu, nukošiame ir paliekame atvėsti.
* Sviestą ištirpiname ir suplakame su varške, kondensuotu pienu, aguonomis ir spanguolėmis.
* Šokoladą sulaužome gabalėliais, sudedame į dubenį ir pastatome virš karštų garų (vanduo jokiu būdu neturi būti verdantis). Kai ištirpsta, įmaišome į jau paruoštą kondensuoto pieno kremą. Gautą masę supilame ant laužyto šakočio ir maišome, kol viskas gerai pasiskirsto. Suverčiame į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Paviršių paslegiame rankomis. Statome į šaldytuvą ir paliekame sustingti per naktį.
* Supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir skanaujame.
Skanaus, Gabrielė