Nekeptas šakočio pyragas

Tai – labai gardaus pyrago receptas. Jis gali tapti labai naudingu po švenčių, kai namuose liks daug nesuvalgytų meduolių, sausainių, ar šakočio. Gaminau jį ne kartą, su skirtingais priedais. Galiu pasakyt, kad naudojant šakotį - skaniausia.

Reikės:

900 g šakočio;
100 g sviesto;
250 g baltojo šokolado;
200 g džiovintų spanguolių;
250 g pertrintos varškės;
3 v.š. aguonų;
385 g saldinto kondensuoto pieno.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Šakotį sulaužome smulkiais gabalėliais ir sudedame į didelį dubenį.

* Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu, nukošiame ir paliekame atvėsti.

* Sviestą ištirpiname ir suplakame su varške, kondensuotu pienu, aguonomis ir spanguolėmis.

* Šokoladą sulaužome gabalėliais, sudedame į dubenį ir pastatome virš karštų garų (vanduo jokiu būdu neturi būti verdantis). Kai ištirpsta, įmaišome į jau paruoštą kondensuoto pieno kremą. Gautą masę supilame ant laužyto šakočio ir maišome, kol viskas gerai pasiskirsto. Suverčiame į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Paviršių paslegiame rankomis. Statome į šaldytuvą ir paliekame sustingti per naktį.

* Supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis