Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas: ne vienas puikaus patiekalo receptas gimė netikėtai

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, kartu su Suomijos kompanijos „Fiskars“ atstovais pakvietęs pietų, drąsino kiekvieną virtuvėje neturėti ribų.

Nuostabūs receptai gimsta ir netikėtai


Kviestinės publikos alkį numarinęs gardžiais šaltais užkandžiais, virtuvės šefas visiems bežiūrint pagamino patiekalą, nuo kurio, kaip pats sako, prasidėjo jo kelias į nuosavą restoraną. Tai buvo įvairių grūdų košė su voveraitėmis.



D. Praspaliauskas kviečia ragauti jo kpetos duonos su grikiais ir burokėliais
D. Praspaliauskas kviečia ragauti jo kpetos duonos su grikiais ir burokėliais
M. Reimerio nuotr.



D. Praspaliauskas apkepino šviežas voveraites tiek, kad jos karamelizuotųsi ir iš jų išsiskirtų skystis, ir supylė viską į puodą. Ten pat subėrė keturių rūšių išvirtas kruopas: perlines, laukinius ryžius, grikius ir lęšius. Vietoj sviesto virtuvės šefas įdėjo sublenderiuotų virtų morkų piurė. Viską gerai maišant jau po kelių minučių garavo nepakartojamo skonio gardi košė, prie kurios buvo patiekta šilta (bet ne kepta) lašiša.



Apkepinamos voveraitės
Apkepinamos voveraitės
M. Reimerio nuotr.


Klausydamasis ragautojų čepsėjimo bei pagyrų, Praspaliauskas pastebėjo, kad ne vienas puikaus patiekalo receptas gimė netikėtai. Antai ragautos lašišos receptas atsirado praktiką atlikusiam studentui per apsirikimą žuvies gabalėlį įdėjus ne į šaldytuvą, o į lėkščių šildymo aparatą. Vėliau apsižiūrėjus pastebėta, kad lašiša patraukliai atrodo, o ir skonis buvo itin malonus. Taigi, D. Praspaliauskas ragina visus gaminti laisvai ir improvizuojant.



Į košę beriami lešiai
Į košę beriami lešiai
M. Reimerio nuotr.


Desertui D. Praspaliauskas patiekė šokoladinio pyrago, kurį pagamino vos iš 5 produktų. Sodraus skonio dviejų sluoksnių pyragas, pagardintas šviežiomis uogomis, buvo itin sotus ir skanus. Į pastebėjimą, kad galbūt pyragą reikėtų patiekti mažesniais gabaliukais, šypsodamasis virtuvės šefas atsakė: „Aš noriu, kad mano svečiai išeitų prisisotinę nei dar truputį alkani“.


M. Reimerio nuotr.



Užimtos moters „draugai“


D. Praspaliauskui talkinusi suomių kompanija „Fiskars“, garsėjanti savo funkciniu dizainu, pristatė atnaujintus „Functional Form“ kepimo indus. Keptuvės ir troškintuvai yra taip lengvai naudojami, valomi ir sandėliuojami, kad yra sutverti tapti kasdieniais kiekvienos užimtos moters instrumentais.




Funkcionalumas:


  • Neįkaistančios rankenos - tvirtos, saugios ir patogios – lieka vėsios net kaitinant ant viryklės.
  • Puodų dangčiai turi įmontuotą nupylimo funkciją, leidžiančią nusausinti produktus be papildomų rankų, pirštinių ar sietų pagalbos. Be to, dangčiai yra skaidrūs, permatomi, todėl gaminant viskas lengviau kontroliuojama.
  • Energiją taupančio pagrindo dėka keptuvė greitai ir tolygiai įkaista, pasižymi nelimpančiomis savybėmis.
  • Atnaujintus virtuvės reikmenis galima plauti indų plovimo mašinose. Produktai suprojektuoti taip, kad juos būtų galima sudėti vienas ant kito, taupant erdvę virtuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis