Arbatos lapeliai, kaip ir prieskoniai ar vaistažolės, gali būti naudojami kepant konditerinius gaminius, gardinant maistą ir ne tik. Arbata puikiai tinka tiek troškinant vaisius, daržoves, vištieną, ar marinuojant mėsą. Pateikiame penkis sveikus ir skanius būdus, padėsiančius įtraukti arbatą į kasdienį maisto gamybos procesą.
1. Pagardinkite prieskonių mišinį
Roybos, juodos ar mėtų arbatos lapeliai puikiai tinka paskaninti mėsą, žuvį ar daržoves. Išmėginkite: sumaišykite 1 šaukštelį roybos arbatos su 0,5 šaukštelio garstyčių ar saldžiosios paprikos milteliais, dar pridėkite 0,5 šaukštelio kalendros bei druskos ir pipirų. Išmaišykite. Šį prieskonių mišinį galite naudoti gardindami mėsą, vištieną, grybus ar daržoves.
2. Paskaninkite košes
Užplikinę arbatą ir ja pagardinę košes gausite kvapnų, sveiką sultinį. Išmėginkite su sorų ar ryžių koše.
3. Kepkite su arbata
Sukurkite nepakartojamus skanėstus į kepinius įdėdami saldžios arbatos, pavyzdžiui indiškosios chai arba žaliosios japoniškos macha.
4. Paruoškite aštraus marinato
Dar vienas būdas panaudoti plikomą arbatą! Puikiai tinka salotų padažams ar marinatams paskaninti.
5. Natūraliai pasaldinkite produktus
Atsisakykite itin saldžių vaisių – geriau gėrimus ar kokteilius saldinkite plikoma arbata!