Dizaineriai atskleidė, kokį maistą valgo besiruošdami „Mados infekcijai”

Likus porai mėnesių iki „Mados infekcijos” tapo smalsu, kaip atrodo kūryboje įsisukusių dizainerių kasdienybė besiruošiant mados festivaliui. Ar tikrai mados dizaineriai gyvi vien kūryba? Ką galima atrasti jų lėkštėse ir ar jie apskritai nepamiršta pavalgyti?

„Mados infekcijos“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė gali valandų valandas pasakoti apie įvairių šalių virtuves, šviežias jūros gėrybes ar puikius kepsnius, bet susiraukia pagalvojusi apie... svogūnus: „Sako, velnias bijo česnakų, o aš bijau svogūnų. Per kilometrą užuodžiu jų prisivalgiusį žmogų. Nors, tiesa, keptus mėgstu.“ Sandrai rūpi maisto estetika, todėl ir japonų virtuvė jai itin artima. „Dievinu ją, bet pakraupstu, kai žmonės sušius valgo godžiai ir negražiai, su dviem rankomis kanda kaip hamburgerį.“ O štai kūrybos procese Sandrai maistą pakeičia kava.


Sandra Straukaitė
Sandra Straukaitė
Aistis Rokas Vyšniauskas


Įsisukusi į kūrybą, maistą vis pamiršta ir dizainerė Morta Nakaitė. Ji sako, kad skaniausias jos patiekalas darbas: „Kai dirbu, dažniausiai pamirštu pavalgyti, tad mintu vandeniu ir tenka sau tikslingai priminti apie maistą ir būtinybę užkąsti ką nors lengvo salotų ar sriubos.“ Kai atsitraukia nuo kūrybos, Morta virtuoziškai gamina veganišką picą su daugybe daržovių ar veganiškus saldumynus.


Morta Nakaitė
Morta Nakaitė
Aistis Rokas Vyšniauskas


„Mados infekcijos“ dizaineriai apie savo mitybos įpročius atviravo keliaudami per visus tris „Panoramos“ aukštus, 23 kavinėse ir restoranuose rinkdamiesi kiekvieno jų stilių ir skonį atitinkančius patiekalus, taip pat aplankė ir naują maisto erdvę „Gourmet Panorama“ su 20 rinktinių maisto vietų. „Mada, tai ne tik drabužiai, bet ir maistas, gyvenimo būdas, aplinka. Mūsų lėkštėje atsispindi visa mūsų filosofija. Be to, kokia svarbi tapo maisto estetika! Patiekalas turi būti „instagramiškas“. Jei negražu, dažnai atrodo, kad ir neskanu”, - šypsosi prekybos centro rinkodaros vadovė Vilma Banienė.


Dizainerė Krista Stark (anksčiau dirbusi Kristinos Vikøren vardu) prisipažįsta šiuo metu besilaikanti ketogeninės dietos, todėl jos lėkštėje dabar vien baltymai ir šviežios daržovės: „Kadangi dieta gana griežta, šiomis dienomis man tapo dar svarbiau, kad valgomas maistas atrodytų gražiai!“ Krista prisipažįsta dievinanti saldumynus: „Šiuo metu man pats skaniausias leistinas desertas plakta grietinėlė su uogomis: braškėmis ar avietėmis. Mmm…“


Krista Stark
Krista Stark
Aistis Rokas Vyšniauskas


Prekių ženklo „Leonsenbergduetas Paulius Stalionis ir Viktorija Rozenbergaitė nepripažįsta nei žuvies, nei mėsos: Išskyrus vištieną“, - sutartinai patikslina. Jie dievina italų virtuvę, todėl itališki makaronai be glitimo su naminiu pesto padažu ir vištienos gabaliukais – geriausia, kas gali nutikti skrandžiui. Kūrybos procese Paulius ir Viktorija triauškia naminius sausainius ir pekano riešutus.


„Leonsenberg“
„Leonsenberg“
Aistis Rokas Vyšniauskas


Viena iš Injekcijos nugalėtojų dizainerė Inga Skripka – saldumynų maniakė: Jei būtų įmanoma, tai būtų mano svarbiausia maistas ir patiekalas. Jei galiu rinktis, saldu ar sūru – visada pasirenku pirmą ir niekada nededu į burną kokio česnako ar svogūno. Kurdama kolekcijas Inga pamiršta viską, maistą – taip pat.


Inga Skripka
Inga Skripka
Aistis Rokas Vyšniauskas


Dizainerė Akvilė Jančiauskaitė ir Cut My Fashion siuvimo studijos įkūrėja Brigita Možeikaitė taip pat prisipažįsta, kad vykstant kūrybiniam procesui, valgo mažai. Bet dideliais kąsniais ir greitai, - juokiasi merginos. Sako, kad niekada neragavo diržo, o į burną niekada nededa… tušinukų, tačiau negali atsispirti korėjiečių ar Azijos virtuvei ir maisto estetikai.


Dviejų dienų mados šventė „Mados infekcija“ balandžio 12-13 dienomis tradiciškai vyks Šiuolaikinio meno centre. Bilietai į 21-ąjį tarptautinį mados festivalį bus platinami nuo vasario 18 d. bilietų platinimo sistemoje tiketa.lt.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis