Prancūzija išties daug nuveikė tam, kad būtų laikoma pasauline mados ir stiliaus Meka. Nenuostabu, kad pirmą kartą atvažiavę į Prancūziją daugelis tikisi šalies miestų gatvėse pamatyti moteris, tarsi ką tik nužengusias nuo mados pristatymų podiumų. Tačiau tikrasis gatvės stilius nevisiškai atitinka įsigalėjusius mitus apie madą.
Daugelį merginų ir moterų iki šiol žavi tikrų prancūzių įvaizdis, mat jos savo žavesiu be pasigailėjimo žudo aplinkinius vyrus. Tačiau įdomiausia yra tai, kad pagrindinis prancūziško stiliaus elementas yra būtent paprastumas. Dėl to daugelis moterų dar labiau stebisi ir nori sekti juo.
Todėl šiandien aptarsime visą pasaulį žavinčio tikrojo prancūziško stiliaus temą.
Apibendrinant paryžiečių stilių reiktų pasakyti, kad jis grįstas trimis pagrindiniais dalykais: tinkamumu, elegancija ir elgesio maniera. Tai esminės sąvokos, kurios būdingos prancūzės stiliui. O dabar trumpai aptarkime, kas įeina į šias išvardintas sąvokas.
I. Pasitikėjimas savimi
Patinka tai kam nors ar ne, tačiau dirbančios jaunos ir vidutinio amžiaus prancūzės deda nemažai pastangų į tai, kad verslo aplinkoje jos būtų traktuojamos rimtai ir nediskriminuojamos dėl lyties.
Būtent todėl jos nemano, kad būtina nuo ryto iki vakaro būti ginkluotai visu moterišku arsenalu. Kasdieninėje aprangoje jos deklaruoja saiką, komfortą ir patikrintas tendencijas – viską, kas sudaro individualaus stiliaus pagrindą.
Rekomenduojama: elegantiškas paltas, švarkeliai, sijonai, kelnės ir kiti pagrindiniai dalykinio ir demokratiško stiliaus daiktai. Santūrumas ir spalvinės gamos suderinimas.
II. Neįmantri elegancija
Labai svarbi taisyklė: jūsų kasdieninis įvaizdis turi būti suvokiamas aplinkiniams, taip pat ir konservatyviajai jų daliai. Jūsų nesupras, jeigu vidury baltos dienos pasipuošite itin trumpu sijonu, atvira palaidine ir įmantriais bateliais, tarsi iš „Sekso ir miesto“. Jus gali ne taip suprasti, mat ryškus makiažas ir kiti panašūs įvaizdžio elementai suprantami kaip seksualinis kvietimas. Kažin ar jausitės gerai dieną miesto gatvėse, jeigu pasirodysite su ryškiais ir sudėtingais apdarais, tarsi būtumėte ką tik nurengę brangaus butiko vitrinoje stovintį manekeną. Visi šie prabangaus gyvenimo stiliaus elementai tinkami tam tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku.
Rekomenduojama: suvokti, kas tinka būtent jums, kas atspindi gerą skonį ir eleganciją, žodžiu, rengtis ir atrodyti comme il faut.
III. Moteriškumas
Nors šios sąvokos tiksliai suformuluoti tarsi ir neįmanoma, tačiau sunku paneigti faktą, kad už prancūzių aprangos ir elgesio manieros slypi aplinkinius labai traukiantis moteriškumas. Jis apima ir grynai moteriškus atributus: sijonus, taliją išryškinančius siluetus, elegantiškus batelius, lengvą brangių kvepalų šleifą, kruopščiai parinktas aprangos detales ir tokius nepamainomus įvaizdžio elementus kaip šukuosena ir lengvas makiažas.
Tikros prancūzės galima nepastebėti minioje, tačiau pakanka atkreipti dėmesį į tai, kaip ji elgiasi, ir jūs jau esate jos šarmo ir individualumo nelaisvėje.
IV. Virtuvė: vasariški patiekalai ir specialistų patarimai
Dalijamės su jumis prancūzių mitybos paslaptimis, kurios leidžia joms išsaugoti dailias linijas, taip pat pasakojame apie prancūziškos virtuvės istoriją ir Prancūzijos kulinarijos meną.
Sveikos mitybos tema aktuali bet kuriuo metų laiku, tačiau vasara verčia pažvelgti į save itin kritiškai. Juk taip norisi būti nepakartojama vilkint sijoną, aptemptas tampres ir, žinoma, maudomuką!
Nagrinėdami ir populiarindami paryžietės stilių ekspertai ypatingą dėmesį skiria sveikai mitybai, kaip neatskiriamai racionalaus požiūrio į savo gyvenimo būdą daliai. Tad ką gi rekomenduoja specialistai ir dėl ko įspėja?
* Daržovės
Vasarą valgome daugiau žalių daržovių: pomidorų, agurkų, morkų, burokėlių… Pasirodo, perėjimas prie žaliavalgystės gali kelti tam tikrą pavojų. Paryžiuje dirbanti gydytoja dietologė Florence Thorez teigia: „Pernelyg didelis žalių daržovių kiekis gali sudirginti žarnyną. Valgykite žalias daržoves, tačiau troškintas arba virtas“.
Šalti daržovių troškiniai, baklažanų „ikra“ ir šparagai su padažu suteiks jums daug malonumo karštą dieną ir tuo pat metu nesukels nemalonių pojūčių.
* Mėsa, žuvis, duona
Specialistai nerekomenduoja atsisakyti mėsos ir žuvies, jeigu nesate vegetarai. Marinuota lašiša arba šalta kalakutienos krūtinėlė su žaliomis salotomis – puikūs vasariški patiekalai. Kita vertus, reikia atsargiai vertinti baltą duoną, ryžius, makaronų produktus ir kontroliuoti jų kiekį savo racione.
* Vaisiai
Neatsisakykite vaisių! Jie naudingi bet kokios formos: tirštuose kokteiliuose, tyrelėse, vaisių salotose, varškės desertuose. Skamba skaniai, ar ne?
Pagrindinis dietologų patarimas: laikykitės subalansuotos mitybos ir nepersivalgykite! Stenkitės nevalgyti paskubomis, venkite saldžių gazuotų gėrimų, nors vasarą jie ir labai gundo. Geriau išgerkite paprasto gryno vandens ar atvėsinto vyno.
Jūros salotos su avokadais ir rūkyta lašiša
Paryžietės labai reiklios savo meniu, jos nepatingės paskaičiuoti savo kalorijų, pasidomėti produktų kilme, jos vengia neleistinų derinių – visa tai, žinoma, atsiliepia jų figūrai ir savijautai.
Šiandien siūlome jūsų dėmesiui salotų receptą. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, jis neįprastai skanus ir net ir būdamas nekaloringas suteikia sotumo jausmą. Palei Viduržemio jūrą gyvenančių tautų mitybos pagrindą sudarantys jūros produktai puikiai užsirekomendavo dietologijoje, todėl siūlome jums jūros salotas su rūkyta lašiša.
Paruošimo laikas: 20 minučių
Išlaikymas: 1 valanda
Terminis apdorojimas: 10 minučių
Sudėtingumo lygis: lengva
Nacionalinė virtuvė: Prancūzija
Kaloringumas: 646 kilokalorijos vienam žmogui
Ingredientai 4 žmonėms:
2 riekelės rūkytos lašišos
2 avokadai
400 gramai kriauklyčių formos makaronų
1 valgomasis šaukštas rožinių pipirų
1 citrina
1 valgomasis šaukštas chereso acto
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos ir pipirų
2 valgomieji šaukštai šaldytų krapų
Paruošimas:
1. Dideliame kiekyje vandens išvirkite makaronus al dente (t. y. neleiskite jiems visiškai suminkštėti). Duokite jiems nuvarvėti, atšaldykite po šaltu vandeniu ir dar kartą leiskite nuvarvėti.
2. Nulupkite ir perpus supjaustykite abu avokadus. Išimkite kauliukus. Pagardinkite puseles citrinos sultimis ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
3. Ilgomis plonomis juostelėmis supjaustykite ir lašišą.
4. Paruoškite salotinėje padažą iš chereso acto, aliejaus ir krapų. Įberkite druskos ir pipirų.
5. Tada į salotinę suberkite makaronus, avokadus ir lašišą. Išmaišykite ir pastatykite į šaldytuvą vienai valandai.
6. Prieš patiekdami salotas papuoškite rožiniais pipirais.
Gero apetito!