Kulinarijos interneto svetainė Tasteatlas.com sudarė 17 skaniausių šaltų sriubų iš viso pasaulio sąrašą. Šaltibarščiams buvo skirta pirmoji vieta!
„Ši gaivi, šalta burokėlių sriuba yra tradicinės lietuviškos virtuvės dalis. Ją sudaro kreminis marinuotų arba virtų burokėlių ir pikantiško kefyro arba pasukų mišinys, užpiltas tarkuotais agurkais ir kietai virtais kiaušiniais.
Visa sriuba gausiai pagardinama krapais ir paprastai paliekama pastovėti, kol visi skoniai gerai susijungia.
Sriuba paprastai ruošiama vasarą ir patiekiama atšaldyta, geriausia su bulvėmis. Ją galima valgyti kaip užkandį arba lengvą pagrindinį patiekalą“, - rašoma svetainėje Tasteatlas.com.
Antroje vietoje atsidūrė porra antequerana – ispaniška sriuba, o trečiojoje - ispaniška sriuba salmorejo.