LIVIN pataria, kaip išsirinkti kavą, kad ši būtų ne tik gėrimas, bet ir gyvenimo būdas

Kava — neatsiejama šiuolaikinio gyvenimo dalis, kurios istorija, manoma, prasidėjo Etiopijoje: prieš keletą amžių vienas ožkaganys pastebėjo, kad įdomių uogų parupšnojusios jo ožkos visą naktį nemiegojo. Šios stebuklingosios pupelės greitai pasiekė naujus krantus: Arabijos pusiasalį, vėliau Europą ir Ameriką, o savo kelyje gėrimas kito ir įgavo begalę naujų, kiekvienam kraštui būdingų savybių. Šiandien kava yra laikoma tam tikru Šventuoju Graliu, prabudinsiančiu net ir labiausiai užkietėjusį miegalių, bet kodėl gi iš tiesų šis gėrimas yra taip plačiai pamėgtas? Ir kaip iš gausybės rūšių ir poskonių išsirinkti tą vienintelį?


Bet pirmiausia — kava


Daugelis iš mūsų neįsivaizduoja savo ryto be puodelio kavos: vien užuodus pirmąsias aromato natas ir išgirdus besiliejantį vandenį, bunda smegenys ir užplūsta entuziazmas naujai dienai. Tai išties universalus gėrimas: spaudžiant šaltukui karštas kavos puodelis ne tik sušildys, bet ir padės kovoti su neretai šaltu sezonu užklumpančiu tinguliu, o karštomis dienomis kavą galime gerti ir iš stiklinės su keletu ledukų, taip išvengdami perkaitimo. Mus džiugina ne tik pati kava, bet ir jos paruošimo, gurkšnojimo ir mėgavimosi ja ritualas, suteikiantis ūpo bei padedantis pozityviai nusiteikti dienos užsiėmimams ir reikalams. Kaip bebūtų, namuose kokybiškai paruošti kavą pavyksta ne visada: neretai tiesiog užplikome ją verdančiu vandeniu ir paliekame, tačiau nepagalvojame, kaip galėtumėme išgauti maksimalų jos potencialą ir padėti pilnai atsiskleisti skoniui, aromatui bei kitoms savybėms. Derėtų atkreipti dėmesį, kiek dedame kavos, kiek laiko ją plikiname, ar dedame cukraus, pieno ar kitų priedų: visa tai maišant ir reguliuojant galime išgauti pačius įvairiausius ir kiekvieno mūsų skirtingai mėgstamus skonius. Be to, pamąstykite ir apie prietaisus ir įrenginius, paįvairinsiančius jūsų kavos ruošimo procesą: prancūziškas kavinukas, filtrai, sifonas, malūnėlis ir daug kitų — pasirinkimų išties daug, belieka eksperimentuoti ir atrasti mėgstamiausią variantą. Bet kokiu atveju, svarbiausia nusistatyti tinkamą kavos plikinimo laiką ir nepadauginti priedų — neužgožkite natūralaus skonio ir aromato. Daugiau patarimų apie tinkamą kavos paruošimą namuose rasite čia.


Kiekvieno pokalbio dalyvė


Kavos puodelis, ko gero, išgirsta nesuskaičiuojamą galybę paslapčių, naujienų, pamąstymų — juk jis dalyvauja tokioje daugybėje pokalbių ir pašnekesių! Ne dažnai apie tai susimąstome, tačiau kava šiandieną yra ir neatskiriama socialinio gyvenimo dalyvė, veikianti it santykių katalizatorius: ieškant progos sutikti ir pabendrauti, draugą, antrąją pusę ar net nepažįstamąjį kviečiame tiesiog „kavos“. Jau eilę dešimtmečių žmonės lankosi kavinėse, kur gali susitikti su artimaisiais, paskaityti, atsipalaiduoti, pajuokauti ar net dirbti, o visa tai jungia būtent kava. Taigi, kava ne tik universalus, gardus bei tonizuojantis gėrimas, tačiau ir nepaneigiamas socialinio gyvenimo simbolis — tylioji mūsų pokalbių pašnekovė.


Tiesiog skanu!


Ir, žinoma, kavos populiarumą galima pateisinti tiesiog jos skoniu! Neretai dar nepripratusiam prie kavos žmogui pirmieji gurkšniai būna kartūs, tačiau bėgant laikui atsiveria tikrosios skonio paslaptys. Galbūt ir rastumėm kitų kavą atstojančių gėrimų, tačiau tikroji, natūrali ir unikali jos esencija yra tiesiog nepakartojama. Vis dėlto, jei esate tikras kavos gurmanas, neabejotinai žinote, kad savo skoniu, ypatingomis natomis ir kviečiančiu prisėsti maloniam atokvėpiui aromatu išsiskiria tik ekologiška kava. Iš biodinaminių ūkių surenkama kava yra itin švaraus ir išskirtinio skonio bei tekstūros, o skirtingos be nenatūralių trąšų auginamų pupelių rūšys suteikia įvairių pojūčių ir atskleidžia ypatingus poskonius. Štai stipri „Organic Espresso“ arabikos pupelių malta kava kaipmat pravers ryte dar miegančias akis, o švelnesnė, nuostabios putos „Hochland“ pakutens skonio receptorius ir maloniai sušildys iš vidaus. Ekologiškus ir kokybiškus produktus verta rinktis LIVIN internetinėje parduotuvėje. Čia rasite ne tik aukščiausios kokybės kavos pupelių iš viso pasaulio, bet ir dar senovės baltų laikais pamėgtų gilių, varnalėšų šaknų, miežių, kiaulpienių, javų kavos, pastaruoju metu ypač išpopuliarėjusios cikorijos ir net reishi grybų kavos, tad sau tinkamą skonį, be abejonių, atras kiekvienas. Tikime, kad ir jūs neliksite abejingi kavos kerams.

 


Užsakymo nr.: PT_75879

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis