Gurmanams pasiūlytame Trakų restorano „Apvalaus stalo klubas“ meniu nugulė atsakingo gyvenimo ir vartojimo filosofija – iš aplinkinių ūkių atvežtos, iki paskutinės šaknelės ir kaulelio sunaudotos gėrybės, supaprastinti darbo procesai virtuvėje ir restorano salėje.
Ypatingą vakaro atmosferą restorane sukūrė modernus apšvietimas, muzika ir stilingas dekoras, kuriam buvo panaudotos lengvai perdirbamos ir gamtos neteršiančios detalės iš popieriaus bei džiovintų augalų. Itin modernus vakaro prieskonis tarsi paryškino istorinę vietą ir lietuviškus atspalvius maisto lėkštėse.
Į Gurmanų gildijos vakarienę atvyko televizijos laidų vedėjai Violeta Baublienė su vyru Artūru, Vytaras Radzevičius, nuomonės formuotoja Dovilė Filmanavičiūtė, renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis, vestuvių ir renginių organizatorė Laura Vagonė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė su vyru, diplomatu Dariumi Degučiu, „Vyno klubo“ savininkai Arūnas ir Rasa Starkai, žurnalo „Geras skonis“ leidėja Rūta Ščeponienė.
Naujasis restorano meniu – tai žingsnis į atsakingą vartojimą, valgymą ir taupų išteklių vartojimą. Lietuviški produktai, tradiciniai maisto gamybos būdai ir modernios jų interpretacijos bei tarptautiniai gastronominiai akcentai kuria įdomią ir atsakingą „Apvalaus stalo kubo“ virtuvę.
„Tai, kad klubas yra geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuke, kad mūsų svečiai nuolat grįžta, tarsi patvirtina, jog einame teisingu keliu. Unikali istorinė vieta įpareigoja papildyti Lietuvos istorijos pasakojimą tradicinės virtuvės akcentais. Tuo pačiu suprantame, kad mūsų svečiai – išprusę, pasaulio matę žmonės, kurių skonio supratimas ir poreikiai modernūs ir įvairūs, todėl pasitelkiame modernius virtuvės pasiekimus – technologijas, gamybos būdus, tendencijas“, – sako restorano savininkė, „Apvalaus stalo klubo“ savininkė Rasa Šnaiderienė.
Nepaprasta patirtimi šį vakarą restorano svečiams tapo restorano šefo Edgaro Rutkausko ir jo komandos atsakingai pagaminta vakarienė. Svečių lėkštėse suskambo net keturi to paties patiekalo scenarijai ir daugybė įspūdingų, nelauktų, itin moderniai patiektų lietuviškos virtuvės variacijų.