Vilniuje – naujas maršrutas ir puiki idėja piknikui

Artėjant savaitgaliui ir karštiems orams net neketinant trauktis, piknikų idėja aktuali daugeliui skaitytojų. Tekste rasite ir ypatingai skanios avienos receptą.

„Borjomi“ vanduo jau aštuntus metus iš eilės tęsia piknikų tradiciją Vilniuje. Šiais metais iš pievelės prie Baltojo tilto į patį senamiesčio centrą persikėlęs piknikas susirinkusius kvietė ne tik aktyviai leisti laiką, demonstruoti savo unikalų charakterį, dovanojo grupės „Original Copy“ koncertą, pristatė naują maršrutą po unikalias Vilniaus vietas - „Borjomi trasą su charakteriu“, bet ir tradiciškai vaišino gardžiais grilyje keptais patiekalais.



Organizatorių nuotr.



Į tradicinę „Borjomi“ iškylą dalintis maistu, vandeniu ir nuostabiais Vilniaus senamiesčio vaizdais susirinko ir žinomų veidų – dainininkė ir politikė Donalda Meiželytė, TV prodiuserė ir renginių organizatorė Goda Jokubaitienė, aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė su abiturientėmis dukromis Justina ir Gabija, keliautoja, kelionių knygų autorė Dalia Smagurauskaitė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, tinklaraštininkai – Elė Pranaitytė Kūtvėla, „Nesėdėk namuose“ autorius Ramūnas Šukauskas, „Aš esu keliautoja“ autorė Vitalija Navickaitė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė. Kiekvienas iš jų šį vakarą turėjo galimybę pasijusti unikaliu. Būtent tai šį sezoną skelbia „Borjomi“ šūkis: „O tu – su charakteriu!“



Savickytės atsisiuntė programėlę
Savickytės atsisiuntė programėlę
Organizatorių nuotr.



„Mūsų vanduo – ypatingas, su charakteriu, - sako IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė. – Ypatingi žmonės, ieškantys unikalių laisvalaikio leidimo būdų susirinko šią karštą pavakarę ir į mūsų pikniką. Pasistengėme, kad jie gautų originalių, įdomių pramogų, veiklos, kuri atspindėtų jų nepakartojamą charakterį“.



Tatjana Rudienė
Tatjana Rudienė
Organizatorių nuotr.



Mobiliosios programėlės #walk15 kūrėja, ėjimo renginių organizatorė Vlada Musvydaitė pikniko dalyviams pristatė „Borjomi trasą su charakteriu“ – naują maršrutą po įdomiausias, netikėtas Vilniaus vietas. Jį „Borjomi“ dovanoja Vilniui ir visiems, kurie nori atrasti ypatingą, kvapą gniaužiantį ir labai chrakteringą miesto veidą. Šį maršrutą galima rasti atsisiuntus mobiliąją programėlę #walk15.



Organizatorių nuotr.



„Visi žinome svarbiausias Vilniaus senamiesčio gatves, tačiau jo kiemeliuose slypi tikri lobiai – deivių ir metraštininkų skulptūros, sėkmės pilvai, meilės plytelės. Eidami šiuo maršrutu, tikrai nepraleisite pro akis kavinių, kuriose galima rasti knygų ir kačių, taip pat ypatingų vietų, kuriose susiduria senosios ir naujosios kultūros. Esu tikra, kad žingsniuodami šiuo maršrutu, žmonės ne tik skaičiuos žingsnius, bet ir labai daug sužinos apie miestą“, - sakė Vlada Musvydaitė.



Organizatorių nuotr.



Kaip ir kiekvienais metais piknikas sutraukė daug žmonių. „Kitchen me“ virtuvės meistrai piknikautojams parengė net keletą grilio naujienų. Viena iš jų – ant „Ofyr“ grilių iškeptas antienos užkandis, kuris nustebino nauju skonių deriniu: ant kepsninės kepti sultingos ir aromatingos antienos iešmeliai buvo patiekti su šviežiomis salotomis ir... traškiu vafliu.



Organizatorių nuotr.



Vakarienė ant žolės, gardūs maisto kvapai Vilniaus senamiestyje, karštą pavakarę gaivinantis „Borjomi” vanduo ir savitą charakterį demonstruojantys vilniečiai piknikui suteikė nepaprastų spalvų. Šiais metais „Borjomi piknike su charakteriu“ iškylautojams išdalinta 2 tūkstančiai buteliukų mineralinio vandens ir tiek pat porcijų gardžios „Kitchen me“ antienos ant iešmelių.



Organizatorių nuotr.


Akimirkos iš popietės:





Jei norėtumėte pavaišinti netikėtai užklupusius svečius, „Kitchen me“ siūlo akimirksnio receptą:


Antienos iešmeliai


5 valgytojams


600 g „Kitchenme“ marinuotos antienos filė su prieskoniais

Vaflinių indelių

Traškių salotų lapų

Iešmelių


* Antienos filė supjaustykite kubeliais. Juos suverkite ant iešmelių. Antieną kepkite ant grilio plokštumos ne ilgiau kaip 10 minučių. Jei kepsite ant grotelių, liepsnojančias žarijas uždenkite keletą kartų sulankstyta folija.

* Kol mėsa kepa, pasiruoškite vafliukus – įdėkite į juos traškų salotos lapą, o tuomet įsmeikite iešmelį. Saldus vafliuko skonis papildo sultingą antieną. Netikėta, skanu ir labai gražu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis