Paskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 26 d., sparčiai populiarėjančiame Vilniaus stoties rajone startuoja nauja gatvės maisto kryptis – „Turgus 2.0”, kuris lankytojams siūlys ragauti kokybiško gatvės maisto, susipažinti su sezonine vietinių ūkininkų produkcija bei pasaulio virtuvių atstovais.
„Mes tikime turgaus idėja ir tikime, kad jis gali būti aktualus 21 amžiuje. Tai vieta, kur skoniai ir kvapai maišosi su laisvės dvasia, kur gimsta idėjos ir nauji kontaktai.”, - sako vienas iš kiekvieną sekmadienį vyksiančio „Turgus 2.0” organizatorių Darius Kupliauskas.
Pasak iniciatyvos autorių D. Čečkausko, D. Kupliausko ir M. Jako, „Turgus 2.0” idėja kilo iš noro atgaivinti šimtmečiais gyvavusį turgaus rajono šurmulį, vilniečiams bei miesto svečiams priminti sekmadienio – turgaus dienos malonumus, tačiau visa tai pateikti aktualiai ir šiuolaikiškai.
Ne veltui sekmadienis – turgaus diena. Pylimo gatvės atkarpoje nuo Halės turgaus iki pat geležinkelio bėgių nuo šiol kiekvieną sekmadienį šurmuliuos greito ir kokybiško maisto vagonėliai, ūkininkai bei vietos bendruomenių iniciatyvos, visus kviesiančios dieną praleisti ne prekybos centruose, o mieste, su šeimomis, draugais ir kaimynais kartu susipažinti su naujais skoniais bei kultūriniais projektais.
Pasak Dominyko Čečkausko, „Turgus 2.0” idėją įkvėpė žymusis „Broadway market“ maisto turgus Londone: „Kiekvieną sekmadienį uždarysime Pylimo gatvę nuo Halės turgaus iki geležinkelio ir vienai dienai sukursime gatvės turgų, kuriame prekiaus šviežią požiūrį į maistą turintys ūkininkai bei maisto vagonėliai. Skatinsime šių dviejų grupių bendradarbiavimą vardan to, kad būtų sukurti nauji gastronominiai potyriai.”
Pylimo gatvės viršuje esančiame skvere, „Turgus 2.0” metu vyks įvairūs nemokami renginiai ir koncertai, supažindinantys bendruomenę su šiuolaikine kultūra.
„Mes esame už bendruomenę. Dėl to prie renginio prisidės Pylimo gatvės kavinės ir barai, kurie išsineš savo staliukus tiesiai į gatvę.”, - pasakojo Pylimo gatvės gyventojas ir vienas organizatorių M. Jakas.
Renginys propaguoja šviežią požiūrį ne tik į maistą, bet ir į muziką bei kiną, kuriais bus galima mėgautis tiesiai po atviru dangumi gulint ant pievos ar ant šaligatvių padėtuose sėdmaišiuose bei šezlonguose.