Atėjusieji į renginį galėjo paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, įsigyti įvairių pusgaminių (šįkart renginyje buvo kaip niekuomet didelis mėsos ir pieno produktų pakaitalų pasirinkimas), ekologiškų gaminių, knygų, virtuvės įrangos, drabužių, papuošalų ir aksesuarų, veganų atributikos, prekių vaikams.
Ištroškę žinių turėjo galimybę apsilankyti paskaitose. Jų programa aprėmė įvairias temas. Kauno technologijos universiteto profesorius semiotikas Dario Martinelli skaitė paskaitą „Veganizmas: idėja i idealas“, kurioje aptarė filosofinius veganizmo aspektus, prisiminė šio judėjimo istoriją ir pasijuokė iš jį supančių stereotipų.
Estų gydytojas Antsas Haavelas, pats auginantis penkis vaikus, skaitė pranešimą „Veganinės mitybos nauda vaikams“. Iš Jungtinės Karalystės atvykęs verslininkas bei verslo konsultantas Mike‘as Hillas konsultavo etiško verslo klausimais. Jo pranešimo tema – „Kaip įkurti ir vystyti veganišką verslą“.
O sveikos gyvensenos žinovas, Europos gyvensenos medicinos specialistų asociacijos įkūrėjas bei prezidentas Paulius Jaruševičius kalbėjo tema „Veganizmas: etika ir sveikata“, kurioje aptarė priežastis, dėl kurių verta rinktis veganizmą ir patarė kaip užtikrinti, kad pasirinktus tokį gyvenimo būdą nereikėtų skųstis sveikata.
„Žmonėms šios temos buvo iš tiesų įdomios – paskaitų salė buvo sausakimša“, – džiaugėsi renginio iniciatorė Ventė Viteikaitė.
Nuotraukos: LygSapnePhotografy, Anastasija Zaburdiajevaitė, Gabrielė Morta Vilkaitė.