Virtualus vakarėlis sudomino Liuciną Rimgailę, Ingridą Martinkėnaitę, Viktoriją Šaulytę, Indrę Trusovę, Justiną Gafaro, Minervą ir kt. Virtualiu būdu žinomoms moterims buvo pristatytos „L‘Occitane“ šventinės kosmetikos produktų kolekcijos.
Prieš pat vakarėlį, vykusį „Zoom platformoje“, jo dalyvės gavo specialius siuntinukus, kuriuos organizatorių prašymu, galėjo išpakuoti tik prieš pat virtualią šventę. Štai kodėl vyravo nesuvaidinta šventinė nuotaika: koučerei Dianai Nižnik ekrane pristatant naujoves, dalyvės iš karto ir pačios galėjo testuoti grožio naujienas. Antroji virtualaus vakarėlio dalis, tikrąja šio žodžio prasme, buvo ypatingai saldi, mat iš atsiųstų dovanų dėžučių moterys traukė tradicinius Provanso krašto kalėdinius migdolo formos sausainius „Calissons“ ir gardžiais visos drauge jais mėgavosi.
Saldžiąja vakarėlio dalimi pasirūpino desertinių įkūrėja ir komunikacijos trenerė Liucina Rimgailė. Jos desertinėje ir buvo ruošiami šventiniai „Calissons“, maloniai nustebinę šventės dalyves.
„Paruošėme tikrus prancūziškus skanėstus. Mums tai buvo tikrai nemažas iššūkis, teko gerokai pasidomėti, kaip pagal visas taisykles jie yra ruošiami Prancūzijoje. Bet kuriuo atveju, sakyčiau, šis desertas ideliai tinka moterims, nėra itin kenksmingas jų figūroms, mat pagamintas iš cukruotų vaisių ir smulkintų migdolų“, – šypsodamasi sakė Liucina, sutikusi šio skanėsto receptu pasidalinti ir su skaitytojais. Pasak L. Rimgailės, jai pačiai labai svarbu, kad Kalėdų stalas būtų gražus, šventiškai papuoštas, su išblizgintomis taurėmis ir įrankiais, kruopščiai išlyginta tekstile, žvakėmis ir viena kita minimalia dekoracija.
Komunikacijos trenerė virtualios konferencijos dalyvėms taip pat pasakojo apie autentiškumą socialiniuose tinkluose: kaip jį atrasti ir paskui jo nepamesti.
Atlikėja ir tinklaraštininkė Ingrida Martinkėnaitė mano, jog desertas per žiemos šventes turėtų būti lengvas ir švelnus, nes ir taip šventinis stalas būna nuklotas „rimtais” patiekalais.
„Štai kodėl greičiausiai rinkčiausi želė su vaisiais ir uogomis. Želė pagaminti, žinoma, moku ir aš pati, ir net mano vyresnėlė dukra, tačiau per Kalėdas desertus gamina mano mama. Vaišinamės aguonų vyniotiniu, pagamintu pagal močiutės receptą, ir pyragėliais, su pačiais įvairiausiais įdarais”, – pasakojo I. Martinkėnaitė.
Kaip sakė stilistė Viktorija Šaulytė-Mockė, jai, kaip ir visuomet, buvo gera susitikti su vakarėlio organizatorių komanda ir kitomis prancūziškų produktų mylėtojomis: „Šventinė kolekcija man vaizduotėje iškart sukūrė tokį vaizdą: sodyba, sniegas už lango, desertų kupinas stalas ir šeima, drauge ant žemės susėdusi ir jaukiai žiūrinti nuotraukas.“
V. Šaulytė-Mockė mano, jog kalėdinis desertų stalas turi atspindėti šeimą bei jos skonius, pasaulėžiūrą ir gyvenimą. „Man asmeniskai labai žavu, kai desertus dekoruojame ar ruošiame visi drauge. Manau, kad desertai labai gerai apibūdina žmones. Itin mėgstu minkštus ir purius keksus, imbierinius meduolius, cinamonines bandeles ir karštą šokoladą būtent šiuo šventiniu žiemos laikotarpiu. Beje, pati moku kepti keksiukus bei imbierinius sausainius, kuriuos mėgstu dovanoti giminaičiams”, – sakė Viktorija.
Vakarėlyje dalyavusi mitybos konsultantė Indrė Trusovė teigė esanti įsimylėjusi balansą: „Manau, kad jis žaviausias tada, kai jame yra kuo didesnė įvairovė. Tad mūsų šeimoje per Kalėdas būna mažiausiai du desertai. Vieną gamina mano mama arba anyta, dažniausiai tai būna įvairūs pertepti vafliukai, tinginys. Na, o aš, kaip dietistė gaminu ką nors sveikatai palankaus, ypatingai visi yra pamėgę mano ruošiamą gaivų varškės, uogų ir želė tortą.“
Grožio naujienomis besidominčioms moterims virtualaus vakarėlio metu buvo pristatyti prancūzų kosmetikos gamintojo specialūs Advento kalendoriai, namų kvapų linija, šįkart įkvėpta Provanso tradicinių šventinių desertų.
Liucinos Rimgailės rekomenduojamų “Calissons” sausainių receptas!
Sausainių gaminimui reikės:
60 g džiovintų melionų;
30 g apelsinų cukatų;
120 g migdolų miltų;
nedidelio šaukštelio apelsinų likerio “Cointreau”.
Viską sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Turi gautis tarsi biri, bet tuo pačiu labai lipni masė. Ją reikia suspausti į vientisą blyną, iškočioti, kad būtų vienodo storio ir išpjauti norimos formos (rekomenduojama migdolo formos) sausainukus.
Papuošimui:
90 g pasterizuotų kiaušinių baltymų;
400 g cukraus pudros.
Viską gerai išplakti. Gausis balta, tąsi masė, kurią taip pat galima naudoti meduolių puošybai. Mirkyti arba aptepti ja paruoštus sausainukus. Viršų galima puošti rožių žiedlapiais, kitais priedais arba nepuošti visai.
Skanaus!