Ką valgyti, norint turėti geresnę odą

Dietologė Christine Bailey atskleidžia geriausius maisto produktus ir maistingas medžiagas puikiai odai.

Christine Bailey, „Harley medicinos grupės“ vardu sako, kad „vienas iš pačių paprasčiausių ir pigiausių būdų patobulinti odą yra pasižiūrėti į tai, ką kraunate į savo lėkštę. Greta kremų, losjonų ir salonų procedūrų yra didelis sąrašas maisto produktų, gerai žinomų dėl jų odos valymo ypatybių. Laikui bėgant jie gali prisidėti prie odos išvaizdos pagerinimo. Jūs galite daug ką pakeisti.“

Riebi žuvis

Jūsų odai reikia priešuždegiminių omega 3 riebalų. Jie yra randami riebioje žuvyje (sardinėse, skumbrėje, upėtakyje, lašišoje, silkėje, krevetėse), riešutuose, lapinėse daržovėse, čia sėklose ir linų sėmenyse. Valgykite riebią žuvį 3 kartus per savaitę ir 1-2 arbatinius šauktelius sėklų kasdieną.

Avokadas

Avokadai yra praturtinti priešuždegiminiais mono-nesočiaisiais riebalais ir daugybe vitamino E. Tai palaikys odos švytėjimą ir gaivumą. Pridėkite šiek tiek alyvuogių taip pat, nes tai dar vienas puikus mono nesočiųjų riebalų šaltinis.

Įdarytas avokadas
Įdarytas avokadas
Fotolia nuotr.

Fermentuoti maisto produktai

Mūsų žarnynas yra namai nesuskaičiuojamam bakterijų skaičiui ir jei jis nėra subalansuotos, tai gali paskatinti uždegimą ir prastą detoksikaciją. Tai ypač aktualu, jei paskutiniu metu vartojote antibiotikus. Įtraukiant fermentuotus maisto pruduktus, tokius kaip žali kopūstai, kefyras ir jogurtas, kurie yra natūraliai praturtinti naudingomis bakterijomis, pastebėsite akivaizdžiai sveikesnę odą.

Žolelės ir prieskoniai

Jie ne tik suteikia nuostabų skonį patiekalams, bet dauguma žolelių ir prieskonių savo sudėtyje turi galybę antioksidantų bei pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis ir antibakterinėmis savybėmis. Pabandykite ir į savo kasdieninius valgius įtraukite ciberžolę, imbierą, česnaką, cinamoną, raudonėlį, rozmariną ir kitas žoleles.

Žalioji arbata

Žalioji arbata, ypač matcha žalieji milteliai, turi antioksidantų, kurie vadinami katechinais. Jie yra žinomi dėl savo priežuždegiminių savybių. Pabandykite įtraukti 3-5 puodelius į kasdienį meniu.

Shutterstock nuotr.

Uogos

Antioksidantų turi ir uogos – kad apsaugotų mūsų odą ir sumažintų uždegimą. Taip pat turi daug vitamino C, kuris yra būtinas kologeno gamybai ir suteikia mūsų odai gaivų švytėjimą.

Lapinės daržovės

Tokios daržovės, kaip lapiniai kopūstai, špinatai, brokoliai, rėžiukai, pavasariniai žalumynai, romaninės salotos, yra gausios attionsidantų ir maistinių medžiagų, kurios svarbios odai. Taip pat turi vitaminų A ir C, ir tirpių maisto skaidulų, kurios palaiko virškinimą ir detoksikaciją. Pasistenkite įtraukti bent jau vieną puodelį žalumynų kasdieną.

Nepamirškite vandens

Odos švara prasideda iš vidaus ir vienas iš geriausių, pigiausių ir efektyviausių būdų tai padaryti, – tai padėti savo kūnui išplauti toksinus geriant daug vandens. Geriant vandenį per visą dieną padės papildyti jūsų ląsteles vandeniu ir jūsų oda nuolat atrodys putli ir gaivi.

Įtraukite baltymus

Jeigu norite sumažinti randus, svarbu, kad jūsų mityboje netrūktų baltymų. Baltymai yra būtini gyjimui, todėl siekite, kad jūsų racione būtų paukštienos, žuvies, jūros gėrybių, pupelių, ankštinių daržovių ir kiaušinių – tai puikūs baltymų šaltiniai.

Fotolia nuotr.

O kaip dėl šokolado?

Neatrodo, kad yra kažkokia asociacija tarp šokolado (jo labiausiai neperdirbtoje formoje) ir aknės. Iš tikrųjų, kakava ir tamsusis šokoladas yra puikūs antioksidantų šaltiniai ir netgi gali saugoti jūsų odą. Tačiau venkite perdirbtų, pilnų cukraus konditerijos gaminių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis