5 receptai, padėsiantys kovoti su peršalimu

Peršalus ar pasigavus virusą, bent kelias dienas turėtumėte leisti organizmui pailsėti ir atgauti jėgas: ramiai pagulėkite lovoje ir svarbiausia - gerkite daug skysčių. Siūlome jums išbandyti 5 gėrimų receptus, kurie bus ne tik skanūs, bet ir labai naudingi.

Mėtų, imbiero, citrinos ir česnako arbata nuo peršalimo- - 2 riekelės šviežio imbiero;
- 1 skiltelė sutrinto česnako;
- 2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- pusė saujos aitriųjų paprikų ar Kajeno pipirų
- mėtos
- medus

Ši arbata puikiai kovoja su pagrindiniais peršalimo simptomais: gerklės skausmu, sloga, kosuliu ir karščiavimu. Čili prieskoniai paskatins prakaitavimą, česnakas kovos su organizme esančiomis toksinėmis medžiagomis, mėtos sumažins temperatūrą, o imbieras palengvins kosulį. Visus ingredientus (išskyrus medų) sudėkite į arbatinio indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Indą uždenkite ir leiskite šiek tiek pastovėti. Maždaug po 5 minučių įdėkite medų. Atminkite: į verdantį vandenį įdėtas medus praranda dalį savo gydomųjų savybių, todėl leiskite vandeniui šiek tiek atvėsti.

IMBIERINĖ ARBATA
- imbieras;
- žalia arbata;
- citrinos griežinėlis.

Paruošimas: į puodelį įpjaustykite imbiero šaknies gabaliukų, įberkite žiupsnelį žalios arbatos, įdėkite citrinos ir užplikykite verdančiu vandeniu. 10 minučių palikite pastovėti, kad pritrauktų. Arbatą labai sveika gerti rytais. Ji suteiks jėgų ir energijos. Ruošdami ją, galite pasitelkti savo vaizduotę ir šiek tiek paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, į gėrimą įdėkite mėtos ir cinamono. Subtilaus skonio arbatai suteiks ir obuolio skiltelė. Citriną galima pakeisti kokiu nors kitu citrusiniu vaisiumi. Variantų yra daugybė. Saldinti arbatą geriausia medumi, o ne cukrumi, nes medus kur kas sveikesnis produktas.

LIEPŽIEDŽIŲ ARBATA SU MEDUMI
- 1 valg. šaukštas džiovintų liepžiedžių;
- 1-2 arbat. šaukšteliai medaus.

Paruošimas: liepžiedžius užplikykite verdančiu vandeniu (200 ml), prakoškite ir įdėkite medaus. Arbata mažina karščiavimą.

RYTIETIŠKA ARBATA
- 5 gvazdikėliai;
- cinamono lazdelė;
- šviežiai spaustos citrinų sultys;
- šviežiai spaustos apelsinų sultys;
- pusės citrinos žievelė.

Paruošimas: gvazdikėlius, cinamoną ir citrinos žievelę sudėkite į nedidelį maišelį (galima pasidaryti iš marlės) ir įmerkite jį į verdančio vandens (500 ml) puodą. Supilkite pusės citrinos ir vieno apelsino sultis. Ant mažos ugnies pavirkite dar apie 3 minutes. Arbata suteiks jėgų ir žvalumo.

ŽOLELIŲ ARBATA
- mairūnas;
- šalpusnio lapeliai;
- vaistinės svilarožės šaknis;
- stiklinė verdančio vandens;
- 1 valg. šaukštas medaus.

Paruošimas: žoles sumaišykite lygiomis dalimis. Gauto mišinio valgomąjį šaukštą užplikykite verdančiu vandeniu. Įdėkite valgomąjį šaukštą medaus. Arbatą geriausia gerti karštą tris kartus per parą po valgio. Ypatingai naudinga šioje arbatoje yra vaistinė svilarožė, kuri apsaugo nuo vietinio uždegimo, jos skystina bronchų sekretą, gerina atsikosėjimą, minkština odą ir padeda jai gyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis