Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas Motinos dienos proga siūlo nustebinti ne tik gyvomis gėlėmis, bet ir žiedais ant pietų stalo. Meistras siūlo receptą iš vištienos sparnelių petelių.
„Motinos dienos proga kviečiu pagaminti itin pavasarišką patiekalą iš vištienos, pagardintą mėtų natomis, šilumos suteikiančiu imbieru, patiektą su spalvingomis daržovėmis“, - pasakoja Bolgovas.
Apelsinų džemas, kurį virtuvės meistras siūlo naudoti ruošiant marinatą, primena Italiją. Šioje šalyje, pasak Ruslano Bolgovo, gaminami skaniausi patiekalai, tad šilto skonio vištienos patiekalas trumpam nukels Jus į šią šalį.
„Juk skaniausius patiekalus gamina mamos, todėl šią dieną Jūs nustebinkite jas, - teigia virtuvės šefas. - Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas...“
Pavasarinė skonių paletė su vištienos sparnelių petelių „Tulpėmis“
Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptas 4 porcijoms:
Patiekalui paruošti reikės:
Vištienos sparnelių petelių, 1 kg
Marinatui paruošti reikės:
Apelsinų džemo, 100 g.
Šviežios mėtos, 10 g.
Česnako, 30 g.
Čili pipiriuko, 1 vnt.
Druskos, 10 g.
Saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, 30 ml.
Imbero šaknies, 30 g.
Garnyrui paruošti reikės:
Šviežių spalvotų daržovių: agurkų, ridikėlių, pomidorų, morkų
Gaminame marinatą:
Visus marinatui skirtus ingredientus sudedame i smulkintuvą ir sumalame iki vientisos mases. Paruoštą marinatą supilame ant vištienos sparnelių petelių ir palaikome per naktį šaldytuve (galima marinuoti ir tą pačią dieną, tik reikėtų palaikyti 3-4 val.)
Gaminame patiekalą:
Pamarinuotas „Tulpes“ kepame 25 min. 180 C temperatūroje. Patiekti rekomenduojama su plonai supjaustytomis spalvotomis daržovėmis: agurkų juostelėmis, ridikėlių griežinėliais, pomidorų skiltelėmis, įvairių spalvų morkų bei burokėlių griežinėliais, na ir žinoma valgomosiomis gėlėmis: begonijomis, našlaitėmis.