Restorano „Dine“ lankytojai visą savaitgalį nuo gruodžio 10 iki 12 d. vakarienių metu galės mėgautis specialiai šiam renginiui geriausio Latvijos virėjo Mario Jansono (Māris Jansons) sukurtų ir ruošiamų Rygos valgiaraščio patiekalų. M. Jansonas yra vieno iš geriausių Latvijos restoranų „Bibliotēka No1“ šefas, kulinarijos konkursų „Latvijos metų virėjas“ ir „Riga Open Culinary Cup“ organizatorius, Latvijos virėjų rinktinės vadybininkas ir treneris tarptautiniuose konkursuose.
„Vilniaus gurmanams pasiūlysime sezoninius produktus, kurie geriausiai atspindi šiuolaikinę Latvijos virtuvę. Naudodami vis daugiau natūralių produktų ir pateikdami juos šiuolaikiškai ir neįprastai, mes stengiamės pabrėžti vietinių produktų skonio niuansus. Ypatingą valgiaraštį, kurį pasiūlysime gastronomijos savaitgalio metu Vilniuje, sudarys daugiausia žiemos produktai, gaminami ar sutinkami Latvijoje. Vakarienės pasiūlyme rasite elnieną, Baltijos strimėles ir garsiąją ruginę duoną neįprastoje kombinacijoje“, – pasakoja virtuvės šefas Maris Jansonas.
Jau nuo 2012 metų Rygoje sparčiai vystosi Europoje vis labiau populiarėjantis gastronominis turizmas. „Susilaukėme daugybės komplimentų iš miesto svečių ir tikrų gurmanų. Ryga jus nustebins ne tik ar savo architektūra ir Baltijos jūros žavesiu, bet ir nepaprastais skoniais, drąsiais produktų deriniais ir pasaulinio lygio virtuve, kurią puoselėja mūsų talentingi ir nepakartojami virtuvės šefai“, – pažymi Rygos turizmo plėtros biuro valdybos narė Vita Jermoloviča, kviesdama gastronominiam savaitgaliui į Rygą.
Norėdami iš anksto rezervuodami staliuką restorane „Dine“ savaitgalio „Riga. Your flavourite city“ vakarienei, prašome skambinti telefonu +370 672 23272.