Ingredientai:
8 vidutinio dydžio bulvės;
1 kiaušinis;
~ ketvirtadalis stiklinės pieno;
~ 4 valgomieji šaukštai miltų;
1 skiltelė česnako;
druska, malti juodieji pipirai;
Gaminame
1. Bulves nuskutame, nuplauname. Pusę bulvių tarkuojame smulkia trintuve, likusias stambia. Nupilame susidariusį skystį.
2. Pieną įkaitiname, juo užpilame bulvių masę ir gerai išmaišome.
3. Dedame kiaušinį, išspaustą ar smulkiai sukapotą česnaką, beriame miltus, druską. Jeigu masė per tiršta, atskiedžiame ją pienu, jeigu per skysta, dedame miltų.
4. Masę išmaišome. Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5. Bulviniai blynai patiekiami su grietine, apibarstyti žalumynais.
Skanaus!